Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

5-dagen indicator wijst op goed beursjaar

Er is geen tweede kans op een eerste indruk. Dit spreekwoord komt vaak voor in interpersoonlijke relaties. Maar het bewijst ook graag zijn geldigheid op de beurs. We hebben het over de zogenaamde “5-dagen indicator”. Hierin staat dat er een verband bestaat tussen de prestatie van de eerste vijf handelsdagen en de algehele prestatie in het verdere verloop van het beursjaar. Terloops: het jaar als geheel zal net als de eerste handelsdagen zijn! Maar is dit echt waar?

Allereerst de kernboodschap: er is een significante correlatie tussen de prestatie van de eerste vijf handelsdagen en de algemene prestatie van een beursjaar. De analisten van zalenbank HSBC maken in hun analyse alleen onderscheid tussen een positieve en een negatieve performance in de eerste vijf handelsdagen.

5 dagen indicator_1
5 dagen indicator_1

Grafieken 1 en 2 vatten de resultaten samen. Als de eerste vijf handelsdagen in het algemeen positief zijn, zal de DAX een gemiddelde jaarlijkse prestatie van 12,67% behalen, terwijl de S&P 500 een rendement van 9,85% kan behalen. Als daarentegen de trend in de eerste paar handelsdagen negatief is, trekt dat een zware wissel . Uiteindelijk kunnen de DAX en S&P 500 in het verdere verloop van het jaar slechts een groei van respectievelijk 2,78% en 5,60% realiseren.

5 dagen indicator_2
5 dagen indicator_2

De stressfactor “zwakke start van het jaar” komt ook tot uiting in de respectievelijke hitcijfers (zie grafiek). Na een positieve start van het nieuwe beursjaar eindigen 79,17% van de waarnemingen in Duitsland en 70% in de VS in de “groene zone”. Dit hoge hitpercentage daalt tot 55,56% van de gevallen (DAX®) en 60% (S&P 500®) na een negatieve start. Overigens: zelfs in het turbulente “Corona-jaar” 2020 klopte de 5-dagenindicator uiteindelijk ondanks alle turbulentie op de markt. Conclusie: De eerste indruk van het nieuwe handelsjaar wordt gemaakt op de eerste vijf beursdagen. We kunnen alleen maar hopen dat de goede start van het jaar 2021 een betrouwbare voorbode zal zijn voor het hele jaar.

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegt. Met succes: vorig jaar hebben we een rendement gehaald van 148%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *