Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De Duitsers slaan terug

Zelfs in Duitsland waren ze ongerust. Waren de grote Duitse autofabrikanten niet de boot gemist met het ontwikkelen van een eigen elektrische auto. Zouden de Amerikaanse technologiereuzen en Tesla de Duitse industriële trots gaan knechten.

Europa zal nu met opluchting constateren dat de grote Duitse fabrikanten eindelijk terugslaan. In 2020 hebben VW, Daimler en BMW samen bijna 600.000 elektrische auto’s verkocht en ze zijn samen Tesla in Europa voorbij gestreefd.

Een belangrijke steun in de rug was het besluit van de Duitse overheid om in de dagen van Covid-19 de verkoop van emissievrije auto’s te subsidiëren met een bedrag tot wel Euro 9.000.

De maatregel sloeg aan en hoe. In december van het afgelopen jaar was het marktaandeel van elektrische en hybride auto’ s groter dan van de traditionele diesels. Het succes van de elektrische auto heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers aan de CO2 vereisten voldoen.

De Duitse auto zal dus overleven end at is goed nieuws voor de Europese economie. Toch blijft mijn motto: je kunt beter in een auto rijden dan erin beleggen!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *