Pas op, de beurzen verzwakken

De correctie is nu in het stadium aangekomen van buigen of barsten waarbij ik, alles afwegende, het idee heb dat de kansen op een negatieve verrassing op dit moment het grootst zijn.

Voorspellen is niet mogelijk

Je kunt een markt niet voorspellen, dat is hopelijk de lezers wel duidelijk. Ik realiseer me dat terdege.  Wel is het mogelijk om, op basis van een grondige analyse,  een scenario te ontwikkelen. Dat is waar ik me mee bezig hou.

Het scenario

Op dit moment is het meest waarschijnlijke scenario dat de correctie/consolidatiefase, waar we per saldo al sinds het begin van het jaar in zitten, nog niet klaar is. De kans is groot dat er nog één daling komt om deze correctie af te ronden. Deze daling zou wel eens op korte termijn kunnen starten, de stijgende wig waarover is vorige week schreef, lijkt compleet en een neerwaartse uitbraak kan voor een felle daling zorgen. Voor de AEX kan dit een daling inhouden tot het lang verwachte gebied 290-280.  Voor de Amerikaanse S&P 500 is het beeld gelijk aan dat van de AEX. Ook  hier zien we een stijgende wig waarbij een daling onder 1110 als een verkoopsignaal geldt. Voor de AEX is een daling onder 328 negatief en mag als verkoopsignaal worden geïnterpreteerd.

AEX 11 augustus 2010
AEX 11 augustus 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

S&P 500 11 augustus 2010
S&P 500 11 augustus 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Conclusie

Op basis van het gevormde patroon in de AEX en de S&P 500 lijkt er maar één conclusie mogelijk: na een neerwaartse uitbraak short. Voor de AEX ligt het niveau voor deze uitbraak op 328 en voor de S&P 500 op 1110. Voor een short positie hanteer ik op dit moment voor de AEX 340 en voor de S&P 500 1130.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Een aantal interessante topics zijn die van Gann, opvallende grafiek en een listig jaar.

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

3 gedachten over “Pas op, de beurzen verzwakken”

  1. bij een inflatie-verhaal past een Dow van 5000 , bij een deflatie-verhaal past een Dow van 400 ! . Zo waarschuwt Richard Russel. Nu het nog kan alles verkopen!! Richard Russel de beroemde schrijver van de
    “Dow-Theory-Letters is een oude man van in de tachtig met zeer veel marktervaring.

  2. Beste Onno,

    Russel is geen onbekende voor mij en ik kan het in belangrijke mate eens zijn met zijn conclusie. Mijn lange termijn visie heb ik beschreven in mijn eerste twee bijdragen aan deze site van maart 2009. De vraag is of we nu al in de situatie komen van een capitulatie. Op dit moment ga ik uit van een correctie op de stijging sinds maart 2009 met als mogelijkheid nog een nieuwe stijgingsfase. De hoop dat een dubbel dip voorkomen kan worden is nog groot maar geen garantie dat deze ook voorkomen kan worden. Ik geef de markt nog het voordeel van de twijfel maar realiseer me dat het fundament zwak is.

    Groet Jan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.