Oorlog begint volgende week

De Navo heeft gemeld dat Russische troepen Oost-Oekraine zijn binnengevallen. De Russische president Vladimir Poetin “heeft het conflict in Oekraïne bevorderd” en “duidelijk de wapenstilstand geschonden”. In een interview met het Duitse blad Bild haalt Jens Stoltenberg, de Noorse secretaris-generaal van de NAVO, hard uit naar Poetin. De oorlogcyclus kan volgens Martin Armstrong, een expert in cycli, wel eens volgende week starten. Hij geeft aan dat op 19/20/21 november 2014 een escalatie kan plaatsvinden. Het lijkt er volgens hem op dat deze prognose correct is. Voorzichtigheid is dus volgende week geboden. Armstrong noemt enkele gebeurtenissen die wijzen op een begin van een oorlog.

 

Oorlogscyclus Martin Armstrong
Oorlogscyclus Martin Armstrong

Zo toont Rusland de  spierballen door middel van straaljagersverkenningen. Stoltenberg haalde ook nogmaals aan dat NAVO-vliegtuigen “dit jaar al drie keer zo vaak Russische vliegtuigen hebben onderschept ten opzichte van vorig jaar”. Volgens Armstrong heeft Obama de basis gelegd voor een derde wereldoorlog en een confrontatie met Rusland. Hij is zeer negatief over Obama: hij kan wel eens de slechtste Amerikaanse president in de geschiedenis blijken te zijn.

Ook elders is het onrustig. Zo zijn er grensbeschietingen tussen India en Pakistan geweest. De twee nucleaire machten zijn elkaars rivaal sinds zijn onafhankelijk werden van het Britse Rijk in 1947.

Mexico is in rep en roer, en heel gek is dat niet: er zijn 43 studenten ontvoerd en waarschijnlijk vermoord – een aantal van hen is geïdentificeerd in een massagraf. De burgemeester van Iguala zou de opdracht hebben gegeven tot de ontvoering en een criminele bende het werk hebben laten opknappen.

In de Verenigde Staten lopen de spanningen in Ferguson Missouri op. Sinds de ongewapende 18-jarige Michael Brown op 9 augustus, volgens meerdere getuigenissen met de armen in de lucht, werd neergeschoten door agent Darren Wilson, is het onrustig in Ferguson, een voorstadje van 20.000 inwoners bij St. Louis. Het stadje heeft een in meerderheid zwarte bevolking, terwijl politie en bestuur (bijna) exclusief wit zijn.De onrust neemt de voorbije dagen nog toe omdat een “Grand Jury”, een volksjury, zal beslissen of de agent wordt vervolgd. Even leek het alsof die beslissing elk moment kon vallen, maar volgens de lokale krant St Louis Dispatch worden nog getuigenissen gehoord en zal het allicht de tweede helft van november worden alvorens een verdict valt. Als er geen veroordeling op 19/20 november komt, kan het wel eens een belangrijk keerpunt zijn.

8 gedachten over “Oorlog begint volgende week”

 1. Oorlog begint volgende week? Tussen wie? Europa en Rusland?
  Raar verhaal zonder een enkel argument.
  Je bent toch niet de engelse tabloids aan het nadoen?
  Klaas

 2. Daar staat toch echt in het artikel , “dat op 19/20/21 november 2015 een escalatie kan plaatsvinden.”, zal dus pas echt volgend jaar gaan starten, in plaats van volgende week…. Maar tegen die tijd zit een groot gedeelte van het beleggend volk toch al in de problemen, en een oorlog zal ze er niet nog verder in helpen. Dus wat is het probleem eigenlijk?

 3. Een zeer tendentieus bericht! Terechte opmerking opmerking van Klaas Pool, na-apen Engelse Tabloids!!??

  Wellicht kunt u als redactie, of diegene (n) die dit geplaatst hebben, solliciteren bij de PRIVE.

  Het lijkt wel of de journalistiek tegenwoordig, alles maar kan schrijven en roepen op basis van veronderstellingen!

  Iedereen zou zich over Poetin en de zijnen zorgen moeten maken, maar om te zeggen volgende week begint de oorlog, is onvolwassen, propaganda maken, mensen bang maken en tendentieus.
  Of is het de bedoeling om te zien hoe mensen hierop reageren.
  Er kunnen vele redenen achter zitten, maar dit zijn in ieder geval niet mijn vrienden!

 4. Satilmis, zou het geen goed idee zijn aan te geven waarom je het over 2015 hebt en vervolgens schrijft ‘Voorzichtigheid is dus volgende week geboden’? We zitten toch echt nog in 2014…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.