Loef TIP: maak er werk van

Voor de komende tijd wordt de DJ Stoxx 600 Industrial Sector ‘getipt’ als outperformer. De relatieve sterktelijn is al ruim een jaar aan het stijgen.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

De Europese aandelenmarkt (DJ Stoxx 600 index) hervatte afgelopen woensdag de stijgende trend. De slotkoers eindigde boven het 20-daags gemiddelde en dit gemiddelde kruiste op dat moment ook boven het 120-daags gemiddelde. Beide gemiddelden stijgen. Een objectieve constatering dus van een stijgende trend.

Vorige week werd de Europse HealthCare sector ‘getipt’, omdat deze sector aan het begin stond van een periode van potentiële outperformance. De HealthCare sector en de Chemicals presteren sinds de publicatie van tips relatief beter dan de Europese DJ Stoxx 600 index. Actieve beleggers kunnen op basis van het relatieve sterkte concept proberen om de markt te verslaan. Op basis van deze X/Y-berekening(en) blijken 5 van de 6 uitgekozen sectoren in de afgelopen tijd meer waarde toe te voegen (zie overzicht) ten opzichte van de DJ Stoxx 600 index. De Japanse Nikkei-225 valt hierbuiten, omdat deze niet op basis van het relatieve sterkte concept is beoordeeld, maar op basis van de koerhistorie van zes jaar geleden en de aanname van een koersstijging dit jaar van ca. + 50%.

Loef TIP 25 april 2011
Loef TIP 25 april 2011

DJ Stoxx 600 Industrial Average bevindt zich in stijgende trend en wil weer gaan outperformen.

TA DJ Stoxx 600 Industrial Average
TA DJ Stoxx 600 Industrial Average

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Voor de komende tijd wordt de DJ Stoxx 600 Industrial Sector (op 337,80) ‘getipt’ als outperformer. De relatieve sterktelijn is al ruim een jaar aan het stijgen en de hiervan afgeleide MACD-indicator ontwikkelt zich weer positief. De Industrial Sector noteert boven het 20-daags en 120-daags koers-gemiddelde.

DISCLAIMER
Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.