Het verhaal van de Zwaan

4 maart is een rustpunt voor de AEX. Beleggers zien dit als een tweede en laatste kans aandelen te verkopen om ze later goedkoop terug te kopen. De kans om te verkopen loopt af op 16 maart.

De enige vrouwelijke scherprechter uit de geschiedenis is Mydlares Jouënne ze werd de Beulse genoemd en was afkomstig uit het beroemde geslacht van meester scherprechters Sanson. Op 16 maart 1621 bracht ze eigenhandig 21 vonnissen ten uitvoer waarbij voor het eerst in de geschiedenis de veroordeelden niet werden opgehangen maar d.m.v. val de nek door de strop werd gebroken. Het toekijkende publiek reageerde teleurgesteld op deze noviteit.

Niet alle scherprechters waren zo succesvol zo werd Gerard Sanson een oom van de beulse zelf omgebracht na een mislukte executie waarbij het lichaam van de veroordeelde weigerde toe te geven aan trekkracht van vier ingespannen paarden. Na drie uur en 11 mislukte pogingen waren de toeschouwers het zat en brachten de scherprechter om het leven. Hier waren slechts 5 minuten voor nodig. Een uitgebreid verslag van die dag werd gemaakt door Casanova. De knoop waarmee de strop werd gemaakt wordt nog steeds de Mydlar genoemd.

Noach heeft weer een geweldig stukje geplaatst op ons forum. Ik vind naast het beursgebeuren ook de cultuurhistorische inhoud zeer interessant!

Volgens hem is 4 maart een rustpunt voor de AEX. Beleggers zien dit als een tweede en laatste kans aandelen te verkopen om ze later goedkoop terug te kopen. De kans om te verkopen loopt af op 16 maart.

U kunt het hele verhaal lezen via de link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aex/aex-daalt-weer/page/3#post-4321

Om het forum wat kleur en smaak te geven geeft hij voorbeelden waarmee u kan handelen. Is er een trade dan meldt hij dat vooraf. Trades achteraf melden doet hij niet. Dat is flauw en je hebt er weinig aan.

Steeds meer beleggers doen mee met ons forum. Ik nodig u hierbij van harte uit om ook actief deel te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.