Inspelen op hoge olieprijs

Mocht de onrust in het Midden-Oosten en het noorden van Afrika blijven en de onrust in Algerije oplaaien dan zijn de spreekwoordelijke rapen gaar! De situatie die momenteel op de oliemarkt heerst is het meest vergelijkbaar met die van de golfoorlog. (een stijging van 13% sinds het begin van de onrust, toen 21%)

Wanneer we de tweede fase zouden bereiken zoals in de periode 1990-91 toen de prijzen 130% stegen in twee maanden. En wanneer Libië en Algerije de oliekranen dichtdraaien zou er volgens Nomura (wiens research in de top 3 van banken wereldwijd staat) een piek kunnen zijn in de olieprijs van boven de $220,-. Bij een dergelijke stijging van de olieprijs , dalen normaal gesproken de aandelenbeurzen.

Wanneer u toch belegd wilt zijn/blijven in aandelen raad ik u aan wanneer u het gevoel heeft dat de olieprijs zal blijven stijgen, te beleggen in exploratie -en productiebedrijven binnen de sector.

Binnen de AEX Index denken wij dan aan Fugro en SBM Offshore. Deze groep aandelen zal waarschijnlijk de indices verslaan en enkele zullen waarschijnlijk zelfs positieve rendementen opleveren. In het onderzoeksrapport van Nomura worden ook enkele aanbevelingen voor dergelijke aandelen gegeven, ik zal ze u niet onthouden:

Bedrijf Prijsdoel
Santos A$ 16.10
Woodside A$ 56.40
CNOOC HK$  21.50
PTTEP BT  202
Cairn India Rs 370

Mocht de olie koers echt zo’n vlucht nemen dan bestaat de kans dat u auto met een volle tank benzine overnight in waarde verdubbeld!

Paul Rodenburg
http://www.darioncm.com/

1 gedachte over “Inspelen op hoge olieprijs”

  1. Ik heb op de http://www.otcbb.com 2 jaar terug gekocht 2 miljoen aandelen van het fonds: Gulf Coast Oil & Gas Inc. afkorting: GCOG. tegen een koers van : 0,0001 dollarcent. Vaak gaat kwantiteit voor kwaliteit!! Vandaag is de koers weer 50% gestegen en staat nu op 0,0009. Heeft in 2002-2003 gestaan rond de 15 dollar. Kijk dat is nou inspelen op toekomstige hogere olieprijzen!! Ook kun je het fonds opzoeken op de site: http://www.bigcharts.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.