Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het MOET dalen

Soms kom ik op internet heel vermakelijke verhalen tegen. De economie staat er zo slecht voor en de beurs is zo hard gestegen, dus moet het gaan dalen. Ik kan daar wel om lachen maar tegelijkertijd vind ik het triest. Op de beurs is er niet zoiets als moeten. De markt is veel en veel groter dan het individu. Daarnaast hebben economie en beurs op korte termijn niets met elkaar te maken.

Er wordt gewezen op de hoge standen van de indices in Europa en de Verenigde Staten. Aan de gene zijde van de grote plas heeft de Dow Jones een nieuw record gezet. Maar deze standen werden pas na 5 jaar bereikt. In de tussenliggende tijd is de economie gegroeid en is dus een nieuw nominaal record  helemaal niet zo vreemd.

“Trade what you see and not what you think” is een beroemd adagium. Ook al is de beurs nog zo sterk gestegen, het kan nog veel hoger. Met een negatieve reële rente en centrale banken die aan kwantitatieve verruiming doen is het helemaal niet zo gek dat de beurs stijgt.

Terug naar de beurs. Op maandag schreef ik dat een stapje terug verwachtte. Die correctie lijkt inmiddels achter de rug door de vorming van een dubbele bodem op 350,8. Een eerste weerstand vinden wij bij 354 punten. Wordt deze hobbel uitgenomen dan een is een verdere opmars van de AEX te verwachten naar 357 punten. Wel moeten we alert blijven op plotselinge omkeersignalen.

Met Crititrader hebben we een long positie ingenomen op de AEX. Wilt u deze maand ook gratis signalen ontvangen? Klik HIER als u zich nog niet aangemeld heeft.

AEX 13 maart 2013
AEX 13 maart 2013

Klik op grafiek voor een grotere figuur

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “Het MOET dalen”

  1. Avatar

    Satilmis, kun je mij aangeven hoe de posities na 6 maart zijn verlopen?
    Ik heb deze week niet alles meegedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *