Goud wordt een superbelegging

Het lijkt er op dat goud weer gaat glimmen. De afgelopen maanden was er sprake van een sterke opwaartse beweging. De goudprijs herstelde van een dieptepunt van $1.046 per ounce naar $1.303 een stijging van 25%. Sindsdien is er een gezonde correctie ingezet om een hogere bodem te vormen. Ik verwacht een bodem rond $1.156 per ounce.

goudprijs 31 mei 2016
goudprijs 31 mei 2016

Klik op grafiek voor een grotere afbeelding

De huidige correctie is deels het gevolg van een sterke dollar. Analisten verwachten echter dat de Amerikaanse munt later dit jaar zal pieken en dat zal de weg voor goud vrij maken om de opmars voort te zetten in een langdurige beweging (2017-2018). Het einde van de correctie wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Het is goed mogelijk dat in de komende maanden een nieuwe top wordt gezet, echter deze piek zal geen navolging krijgen. Dat betekent een volatiele markt en een trading range. Een beter instapmoment zal volgens analist Eric Hadik in het derde kwartaal liggen. Beleggers kunnen wachten op een hogere bodem en verdere signalen van een “tweede been” in deze beweging.

1 gedachte over “Goud wordt een superbelegging”

  1. Dat is slechts een beweging omhoog binnen de dalende trend… Maargoed, daar valt ook prima aan te verdienen natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.