Beurs nu uitgebroken

Het roer moet om, feiten vallen niet te ontkennen. Op de vraag of er serieus vertrouwen in een duurzame uitbraak gesteld mag worden kan lang gediscussieerd worden.

De posities worden vandaag gesloten laat in de middag, daar komende weken een aanval op de april top of hoger verwacht mag worden. Rond 360 ~ 364 ligt een pittig weerstandsgebied wat eenmaal bereikt rond 19 november een nieuw attentiepunt wordt. Ik bedoel dan een tijd/prijsevenwicht, alwaar een versnelling opwaarts of draai neerwaarts verwacht kan worden.

De AEX wil ik tot die tijd niet onder 335 zien sluiten en dat is dan ook een belangrijke stoploss voor dit opwaartse scenario.

Verklaring bullishness puur technisch

Na de 26 april- top zagen we een daling die vier maanden duurde en 26 oktober was een ‘reactie’ van twee maanden, samen totaal zes maanden. Daar dit 50% van een jaar is en dit bij belangrijke weerstand plaatshad (squaring prijs en tijd) was en bleef topvorming het uitgangspunt.

Nu we hogere slotkoersen hebben op basis van die tweemaands reactietop moeten we vaststellen dat deze cyclus ontkracht is en er dus een andere cyclus gaande is.

Beursbarometer relatieve sterkte tussen Randstad en AEX 5 november 2010
Beursbarometer relatieve sterkte tussen Randstad en AEX 5 november 2010

Het plannetje van Bernanke is dus gelukt denk ik dan hardop. Never fight the Fed!

Overige punten

Dat Randstad deze kracht nog niet bevestigt is een minpunt, maar de euro koerst ook hoger waardoor de recent beschreven topvorming niet meer geldig is.

Conclusie:

Het idee van topvorming is ontkracht. We mogen op hogere koersen rekenen. Doelgebied is 360 + en de eerste tijd is 19 november om een volgend evenwicht te krijgen. Onder 335 op slotbasis mag nu niet meer om de bullishness vast te houden.

Posities:

Geen

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Gratis portefeuille analyse

Is uw portefeuille wel evenwichtig verdeeld en zitten de juiste beleggingen erin? Neem contact op met Cees voor een vrijblijvende afspraak zodat hij een advies daarover kan geven. U kunt hem mailen op c.devries@dekritischebelegger.nl.Vermeld uw naam, e-mail adres en uw telefoonnummer waaronder u bereikbaar bent.

[einde advertentie]

5 gedachten over “Beurs nu uitgebroken”

 1. Persoonlijk lijkt het me dat je wel een zeer slecht moment hebt gekozen om je short gerichte posities te sluiten … net nu er weer genoeg vis in de netten zit om Goldman Sachs & Co binnenkort de netten nog eens te laten bovenhalen vol met kleine particuliere beleggers. Want nu je geld long inzetten op de beurs en al slapend rijk worden gaan die paar groten de meute kleintjes niet gunnen.

  Vooral die VIXX positie (als ik me goed herinner: in aan 29 dollar en USD 1,32) moet toch heel veel pijn doen?

  1. Inderdaad Dirk. Vind ik eerlijk gezegd toch ook merkwaardig Cees. Wat is er gebeurd met het koersdoel van 50 of hoger van de VXX (entry 25)? De beurs mag dan wel hoger staan, vooramelijk door manipulatie door de FED, maar beleggers worden alweer euforisch en velen spreken over de eindejaarsrally die er zogezegd zit aan te komen. Als iedereen dollartekens in de ogen krijgt en denkt dat er gratis geld te rapen valt, is volgens mij een serieuze correctie héél dichtbij…

 2. Heren, ik begrijp jullie punt.
  Maar emotie mag je niet met TA verwarren. Feit is feit.
  Ik schreef ook niet voor niks dat je lang kunt discussieren over de duurzaamheid van deze rally.
  Emotioneel zit deze uitbraak ook niet goed tussen mijn oren, maar dat is heel wat anders. Ik schrijf geen column om mijn persoonlijke mening te geven, iedereen heeft een mening, net als er 16 mio bondscoaches van het Nederlands elftal zijn.
  Het leek (zie column vorige week) met de Randstad setup bearish te worden, keurig op tijd ook, maar de FED (denk ik dan) denkt daar anders over. Hoe dan ook, ik kan geen bearish positie verdedigen op dit moment gebaseerd op TA. Dat neemt niet weg dat 19 november of 1e helft december dat weer terugkomt, of eerder bij breken van 335/330.

 3. even een reactie op onno. naar mijn mening zeg je precies wat ikzelf al jaren loop te roepen. De japanners kochten bij de crisis in de jaren tachtig massaal de amerikaanse schulden op en de amerikanen konden lekker doorgaan met het poffen van geld en schulden maken.

  IN CHINA zijn de rekenmeesters van een andere orde en weigeren nog verder de amerikaanse hebzucht te spekken. Vandaar dat de Fed meer hele vreemde geldstromen komt om hun eigen economie te redden.

  Natuurlik zien beleggers de bomen weer tot in de hemel groeien maar zonder water geen groei. ik onderschrijf het uitgangspatroon van Cees de Vries dat je je TA nooit moet wantrouwen al kan het soms wel eens lang duren voor je doelen worden bereikt. Beleggen is nu eenmaal een geduldige bezigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.