Allemaal op verkeerde been?

Met de voortvarendheid die andere markten, onder andere  de Duitse DAX, aan de dag leggen moet de AEX het nog doen met een verdeeld beeld. Van een  versnelling van de stijging is er op dit moment nog geen sprake. Is dit een signaal? Worden we op het verkeerde been gezet en is een optimistische visie  op dit moment van toepassing?

AEX en CAC 40

Het beeld van de AEX en de Franse CAC 40 hebben een aantal overeenkomsten, de stijging in oktober is in beide markten niet overtuigend, daarnaast zijn de twee stijgingen sinds juli dit jaar gelijk.  Indien er sprake zou zijn van een golf 3 had je wat meer spektakel mogen verwachten. Een golf 3 gaat meestal gepaard met een uitbraak onder een forse toename van het volume. Daarvan is op dit moment geen sprake. Indien deze situatie niet snel veranderd dan kan dit marktgedrag een teken zijn van zwakte waarbij een negatief scenario nog mogelijk is. Voor de AEX is een daling onder 335 een eerste signaal in die richting. Dus zolang de AEX boven 335 noteert, dienen we uit te gaan van verdere stijgingen. Een daling onder 335 beoordeel ik als negatief waarbij mogelijk het oude scenario weer uit de kast gehaald moet worden.

AEX 26 oktober 2010
AEX 26 oktober 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

AEX 26 oktober 2010 risico daling nog niet geweken
AEX 26 oktober 2010 risico daling nog niet geweken

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

CAC 40 TA 26 oktober 2010 2010
CAC 40 TA 26 oktober 2010 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Conclusie

Hoewel de trend in veel markten aanleiding geeft om met een positieve blik naar de aandelen te kijken zien we dat een aantal markten in Europa niet acteren zoals ze zouden moeten doen in dit stadium. Het is dus noodzakelijk waakzaam te blijven. Voor de AEX is een daling onder 335 niet positief en is zelfs de mogelijkheid aanwezig dat het oude scenario, een daling tot 290, weer uit de kast gehaald dient te worden.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Beleggerverschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Ook hebben wij een beleggerskroeg geopend.

De bezoekers van deze beleggerskroeg mogen meedoen aan de KB Guru van de dag competitie. Je kunt jouw systeem of jouw marktgevoel testen zonder dat het geld kost. Het kan wel wat opleveren en dat is de titel KB Guru van de dag.

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/beleggerskroeg-geopend

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

5 gedachten over “Allemaal op verkeerde been?”

  1. Let wat beter op je spelling en grammatica, Jan! Doet afbreuk aan je artikel(en).

    Voorbeelden:
    1. Indien deze situatie niet snel veranderd: moet zijn: verandert
    2. Het beeld van de AEX en de Franse CAC 40 hebben een aantal overeenkomsten (onderwerp van de zin is beeld, werkwoordsvorm met dus in het enkelvoud)
    3. interesse gebied – interessegebied

  2. Het word spannend Jan. Als je Jim Rogers,Robert Prechter,Marc Faber en Martin A Armstrong mag geloven staan we aan het begin van een zeer grote daling van de Dow.Denk trouwens niet dat de Amerikaanse regering dat toelaat,maar ben er wel mee eens dat ze straks geen kogels meer in het geweer hebben. Kostolany heeft eens gezegd: Voor een boom en na een krach heerst stilte.Wat daar tussenin gebeurt is slechts hysterisch geschreeuw zonder veel hersens. Ik neem nog een biertje.(zonder veel hersens)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.