AEX: We zijn er bijnaaaaaaaa!

Wie kent het liedje niet? Terugkomend van vakantie met nog een paar kilometer voor de boeg en ja hoor…u maant uw kroost tot het zingen van dit welbekende lied. Wat een opluchting…oost west, thuis toch ’t best.

Onze AEX hoor ik het ook op de achtergrond al murmelen. Bijna. Wat is bijna?

In de vorige update gaf ik aan dat september een toppatroon zou gaan maken met koersdoelen van 307 en mogelijk 322. De spurt van Goud kon vroegtijdig roet in het eten gooien, want het kon best zijn dat dit als vluchthaven kon fungeren. We ‘weten’ nu dat dit niet het geval bleek, want zowel Goud, helaas net uitgestopt voor traders, speelt met de oude top van weleer. Ook de positie in de eurodollar is uitgestopt, die dus toch meestijgt met Goud, wat ook logischer is. Vandaar dat de stoploss vorige keer een stuk krapper werd gezet.

Waar staan we nu?

Technische-analyse-van-de-AEX-op-18-september-2009-op-dagbasis2.jpg
Technische-analyse-van-de-AEX-op-18-september-2009-op-dagbasis2.jpg

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Met het doorbreken van de oude bodem van 307 komen een aantal koersdoelen in beeld die dicht bij elkaar geclusterd zijn. Het doelgebied ligt globaal tussen 318 en 325, die na een volgende week te starten (golf 4) in golf 5 opwaarts behaald zal worden. Er zijn daar veel Gann- en Fibonacci- verhoudingen te vinden, die als een magneet zullen werken. De eerste week van oktober scoort tijdstechnisch groot voor de verwachte draai neerwaarts.

Anders gezegd: In dit gebied ligt veel prijsevenwicht en er kunnen dan twee dingen gebeuren.

 1. De AEX topt en begint aan correctie neerwaarts..of…
 2. de AEX springt er met een grote ‘gap’ overheen en versnelt haar opwaartse run.

In het laatste geval zal de Elliott- telling natuurlijk aangepast moeten worden. Dit scenario scoort echter laag vanwege sentimentcijfers die extreem zijn, maar goed, dat is altijd secundair. De prijs is het bewijs en niets anders.

Tip van vorige week

Na de AEX-analyse wil ik u nog wijzen op de tip van vorige week. Dit aandeel is in vijf dagen met ruim 15% gestegen. Het aandeel is nog steeds koopwaardig en heeft een groot opwaarts potentieel.

Klik hier voor meer informatie.

Seminar ‘De Geheimen van Gann’

Met gepaste trots ben ik van plan om samen met De Kritische Belegger een seminar te houden over de unieke beleggingsmethode van superbelegger William Delbert Gann (1878-1955). Op diens methoden zijn mijn analyses gebaseerd.

W.D. Gann wordt gezien als één der grootste beleggers aller tijden. Door de accuraatheid van zijn voorspellingen in de 20-er jaren verwierf hij groot aanzien. Nog steeds is hij een populaire legende.

Gann- analyse is in Nederland en ver daarbuiten echter onderbelicht ten opzichte van bijvoorbeeld Elliott Wave en wordt nauwelijks toegepast. Dat heeft ook te maken met het feit dat hij zijn methoden nooit gepubliceerd heeft. Jarenlange research en persoonlijke coaching zijn dan ook de basis van het doorontwikkelde wiskundige model. Wij willen u kennis laten maken met deze techniek zodat u er van kunt profiteren.

Wij willen tijdens het seminar uitleg geven over zijn gebruikte methode en hoe u blijvend winstgevend kunt beleggen. Een belangrijk element van zijn techniek is namelijk dat beleggen gebaseerd moet zijn op rekenen (natuurlijk evenwicht zoeken). Daarnaast kunt u met mij van gedachten wisselen over de verwachtingen aangaande de verschillende beleggingscategorieën als rente, valuta, aandelen etc.

Ook zal ik u laten zien waarom sommige koersniveaus zo belangrijk zijn als het gaat om voortzetten van een trend of niet. Natuurlijk zal er ook een tip worden behandeld zodat u door Gann’s ogen kijkend uw trade met wiskundige nauwkeurigheid kunt plaatsen evenals stoploss.

Bent u die belegger die nieuwsgierig is en consistent positief rendement wilt halen op basis van een andere methode behalve gokken, maak dan uw interesse kenbaar via het onderstaande contactformulier. Ook willen we u inspraak geven over de vorm en inhoud van de presentatie. Waar liggen uw behoeften? Dient er ook een educatief aspect deel van uit te maken, etc ?

Om deze avond kostendekkend te laten zijn wordt een bijdrage van maximaal EUR 100 (inclusief BTW) gevraagd. Het seminar zal gehouden worden in een centrale locatie in Nederland met goede parkeermogelijkheden. Wij willen een doordeweekse avond in november, uiterlijk december inplannen, van 19.00 tot 22.00 uur.

Deelname is exclusief voor particulieren en beperkt. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen, dus meld u snel aan, want vol is vol.

[easy-contact]

2 gedachten over “AEX: We zijn er bijnaaaaaaaa!”

 1. beste jan,

  wat jammer nou dat jij, die je zo inzet voor de kleine belegger, je toch gaat laten verleiden tot het houden van commerciele seminars en betaalde research. Tevens denk ik dat door de wijze van schrijven mensen constant op het verkeerde been worden gezet met de theorie als dit dan zo of toch niet.Gezien het uitstoppen van jouw trades de afgelopen tijd, jouw koersdoel was behoorlijk laag, moet jouw rendement behoorlijk zijn ingezakt? Ik kan mensen begrijpen die op de teksten zijn gaan handelen en uiteindelijk de centen door de put hebben zien wegspoelen. Uiteindelijk kunnen wij kijken met z’n alle naar wat voor theorie danwel lijntjes of weet ik veel, maar iedereen kijkt in die zelfde glazen bol en zit aan de poker tafel met de size boys.

 2. Beste Sjef, volgens mij is er sprake van een naamsverwarring. De auteur van dit artikel is Cees en niet Jan.

  Cees geeft elke week duidelijk zijn visie op de markt. U kunt alle artikelen van hem nog eens nalezen onder http://www.dekritischebelegger.nl/author/cees-de-vries/

  U ziet dan ook dat hij als er aanleiding is ook zijn visie wijzigt. Het gezegde luidt dan ook dat alleen dwazen nooit van gedachten veranderen.

  In tegenstelling tot sommige andere sites, zijn wij eerlijk in onze trades en stoplosses. Niemand heeft een glazen bol, maar wat je als expert tenminste kunt doen is het geven van een duidelijke visie en dat je eerlijk bent in je trades.

  Bij beleggen horen ook verliezen bij. Zaak is echter dat je je verliezen op tijd afkapt.

  De seminar die wij willen organiseren heeft juist als doel om niet te gokken met beleggen maar op een rekenkundige manier bezig te zijn. U kunt door het meedoen aan de seminar inzichten krijgen hoe u niet aan de poker tafel zit maar bewust kunt beleggen door een methode van een van de meest succesvolle beleggers aller tijden.

  Als u geïnteresseerd bent in kwalitatieve informatie dan ben ik van mening dat als u ervoor betaald, dit zal terugverdienen in mooie rendementen.

  Groeten,
  Satilmis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.