Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: herstel op komst

Per saldo was er weinig beweging in de AEX. Op weekbasis bedroeg het verlies 0,2%.  Markten zoeken naar duidelijkheid omtrent het moment van tapering door de Fed ( inperking van het lopende monetaire beleid).  De index deed per saldo heel weinig en het positieve nieuws was daarbij dat er nauwelijks druk werd ondervonden. Integendeel: mondjesmaat weliswaar, maar toch, kroop de index de ijzersterke weerstandszone van 375 tot 380 punten binnen.

Zoals ik vorige week meldde is de escalatie op gang gekomen: “Op technisch vlak zien we zwakte bij de Dow Jones. De beursgraadmeter is door zijn steunniveau gezakt. Van belang is of 15.425 punten het gaat houden. Een daling eronder kan tot een verdere escalatie leiden (zie onderstaande grafiek). De Nasdaq heeft nog geen verkoopsignaal afgegeven.” De toonaagevende beursgraadmeter is bij een belangrijke steun rond 1655 aanbelandt. Bij een doorbraak zou de index direct de weg omlaag vervolgen. Het is echter logischer qua marktgedrag dat kopers in de markt stappen en voor een opleving zorgen.

De AEX heeft steun bij de 370 punten. Ik verwacht de komende week een herstel voor zowel de Amerikaanse indices als voor de AEX. Een opmars richting de 380 punten zou mij niet verbazen.

AEX 18 augustus 2013
AEX 18 augustus 2013

CritiTrader

Nieuw! We zijn overgestapt van daytrading naar swingtrading. Wij zullen een aankondiging maken tegen welke koers gekocht of verkocht kan worden. Swingtrading is veel rustigere manier van traden die wil inspelen op trends. Daytrading is het sluiten van de posities binnen de dag.

Als de tijdsduur tussen de aan en verkoop van effecten relatief kort is gaat men dus spreken van traden. Traders die iedere dag positie innemen en aan het einde van de dag alle posities weer afbouwen zijn de daytraders. Traders die voor hun trade meerdere dagen of soms wel weken nemen zijn swingtraders.  Zie dit artikel

Als u nu een proefabonnement neemt, bent u tot 1 oktober lid voor slechts 25 euro (SMS: 35 euro). Om u aan te melden, kunt u het formulier invullen aan de onderzijde van deze pagina:  KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *