Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voor aandelenmijdende beleggers

Tip van de week: Franklin Templeton Global Return Fund

Veel beleggers hebben nog steeds weinig vertrouwen in aandelen. Vandaar dat er nog steeds sprake is van een netto uitstroom uit beleggingsfondsen in aandelen (wereldwijd). Obligatiefondsen daarentegen mogen nog steeds veel nieuw geld verwelkomen. Het herstel op de (bedrijfs) obligatiemarkt sinds het diepste punt van de crisis heeft daar sterk aan bijgedragen.

Voor beleggers die de aandelemarkt het liefst nog mijden maar die toch een surplus aan rendement willen boven de spaarrekening is genoemd fonds een uitkomst. Franklin Templeton Global Return Fund belegt wereldwijd in obligaties van overheden, van aan overheden gelieerde instellingen en ondernemingen.

Het fonds realiseerde in 2008 een rendement van 1,4 %, in 2009 van 30,4 % en dit jaar tot op heden 11,93 %. Het gemiddelde rendement per jaar bedroeg over deze afgelopen 3 jaar 13,7 %. Het dividendrendement is 6,14 %. Het fonds heet ruim 1900 miljoen onder beheer. De fondsbeheerder is Michael Hasenstab van Franklin Templeton.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Datum advies: 22 maart 2010
Koers: € 11,89
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0234926953

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *