Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inspelen op rentestijging VS

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een gekochte Call Spread op TBT.

 tbt-week
Het ETF ProShares UltraShort 20+ Year Treasury met tickersymbol TBT is een ETF dat profiteert van een stijgende Amerikaanse 20-jaars rente. De TBT stijgt dus als de Amerikaanse 20-jarige rente stijgt.

Daggrafiek TBT
tbtdaily

De koers van TBT is in juli diep door de knieën gezakt en bereikte een dieptepunt van $29,45. TBT vormde onlangs met een opwaartse gap boven $32 waardoor er een Island Reversal is gevormd. Dit is voor ons een krachtig koopsignaal en we verwachten een stijging richting minimaal $36. Op dagbasis werd er rond $32 een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (blauw) en de Kinjun Sen-lijn (paars) elkaar rond $50,50 kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers onlangs aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (hier de gele wolk) uitbrak.

Een koers boven de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden op $32 en weerstand ligt op $35. Wij zien op dit moment nog voldoende stijgingspotentieel in TBT, mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud gaat zakken. Onderstaand leggen we de gekochte callspread uit waarmee we inspelen op een stijging.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: $32.
Tweede steun: $30,20.
Eerste weerstand: $35.
Tweede weerstand: $37.

Inspelen op een stijging van TBT met een gekochte callspread
We spelen in op een stijgende aandelenkoers van TBT met het kopen van een callspread. De transactie luidde als volgt:

Actie:
We kopen een callspread callspread op TBT.

Toelichting:
We spelen in op een stijging van de Amerikaanse rente middels het ETF ProShares UltraShort 20+ Year Treasury (tickersymbol TBT). We kopen een callspread met expiratiedatum 21 oktober. Steun vinden we op $30 en weerstand op $35.Vandaag breekt dit ETF uit met een gap, waardoor er een groot Island Reversal is gevormd. De TBT stijgt als de Amerikaanse 20-jarige rente stijgt. Huidige koers TBT: $32,51.

Huidige positie: Geen.

Transactie:

We kopen (Open Buy): 1 TBT OCT21 34 Call @ $0,62 (betalen). We schrijven (Open Sell): 1 TBT OCT21 36 Call @ $0,25 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 TBT OCT21 34 Call.
Short: 1 TBT OCT21 36 Call.

Beperkte investering: we hebben voor de TBT OCT21 34/36 callspread $62 minus $25 betaald, oftewel $37 per callspread. Dit bedrag verliezen we als TBT op expiratie onder de $34 expireert.

Break even niveau ligt op: $34 + $0,37 = $34,37. Op dit punt hebben we geen verlies en geen winst.

Maximale winst bedraagt: $163, oftewel ruim 400% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie, in dit geval de derde vrijdag van oktober $36 of hoger noteert.

Waarom een call spread? De call spread die we hebben opgezet, is een zogenaamde debit spread. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $37.

Het idee is om met een beperkte investering in te spelen op een verwachte koersstijging, waarbij het relatieve winstpotentieel zeer groot is, namelijk ruim 400% op de investering. En als we het niet goed hebben gezien, dan is de schade zeer beperkt.

Wij menen met deze trade een mooie affaire te hebben opgezet waarbij we profiteren van een forse rentestijging in Amerika.

U hoeft de gekochte callspread uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Disclaimer Het OptieAcademy-team heeft een positie in TBT. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *