Beleggers dumpen junkbonds

Het coronavirus eist steeds meer slachtoffers! Ook de financiële markten blijken niet immuun. Door de dreiging zijn de afgelopen dagen de corporate credit markets bijna stil komen liggen.

Bedrijven laten deze markten links liggen totdat ze meer duidelijkheid hebben over de economische gevolgen van de verspreiding van het coronavirus. In deze tijden van onzekerheid kijken beleggers met een extra kritische blik naar de junk bonds.

Dat is goed te merken aan het oplopen van de spread tussen de treasury en de junkbonds. Die is de afgelopen dagen opgelopen van 366 basispunten naar 418 basispunten. De bedrijven met de laagste kredietwaardigheid zijn uiteraard het meest kwetsbaar in een economische neergang.

Beleggers nemen over de volle breedte van de markt afscheid van hun Junkbonds, maar vooral de energiesector wordt zwaar getroffen. Grote namen als Kraft Heinz en Bed Bath& Beyond worden geslachtofferd.

Beleggers doen overigens niet alleen junk bonds van de hand, maar ook investment grade schuldpapier wordt gedumpt. Ford, farmaceut Mylan en Viacom CBS weten daar van mee te praten.

Voor het wegnemen van al hun onzekerheden wenden beleggers de blik maar weer eens naar de centrale banken. Die moeten de rente maar weer eens verlagen om zo het economisch tij te keren. Of dat helpt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.