Verkoop iShares Euro Corporate Bond

Deze week een verkoopadvies: Verkoop iShares Euro Corporate Bond.

Op 23 december 2008 gaf ik het advies deze tracker in bedrijfsobligaties te kopen. Sindsdien is er een mooi rendement op behaald gezien het risicoprofiel. Een koerswinst van ruim 9 % en uiteraard het dividendrendement van meer dan 5 %.

Deze tracker bestaat uit 80 obligaties met debiteuren van de hoogste klasse, investment grade. Deze obligaties zijn inmiddels zover gestegen dat er niet veel rek meer in zit. Daarom het advies om te verkopen of in ieder geval af te bouwen.

De meeste obligaties noteren ver tot zeer ver boven pari. Let wel, dit geldt voor de investment grade obligaties. In high yield zit nog wel enige rek. Dit advies voor de markt voor Europese bedrijfsobligaties in het algemeen. Let wel, er zijn natuurlijk individuele uitzonderingen. Het kan zijn dat u obligaties bezit die nog niet ver boven pari noteren.

Datum advies: 26 april 2010
Koers: € 122,07
Behaald rendement: 9% + minstens 5% dividendrendement
ISIN Code: IE0032523478

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

4 gedachten over “Verkoop iShares Euro Corporate Bond”

 1. Een obligatie wordt uitgegeven op de nominale waarde (de waarde waartegen de obligatie is uitgegeven), dat heet à pari en is gelijk aan 100%.

  Stijgt de koers van de obligatie tot bijv 120% dan noteert de obligatie boven pari. Daalt de koers van de lening tot onder de 100% dan noteert de obligatie beneden pari.

  De koers van een obligatie is omgekeerd evenredig met de rente. Dus als de rente stijgt dan zal de obligatie onder pari kunnen noteren (afhankelijk van de sterkte van de rentestijging). Daalt de rente, dan stijgt de koers van de lening en kan het boven pari noteren.

 2. De Rabo achtte het niet nodig de Coperate bonds die ze voor mij kochten af te bouwen en inderdaad op dit moment staan ze in ieder geval niet lager maar ca gelijk met april dus geldt het oorspronkelijke advies nog?
  Overigens is het dividend niet minstens 5% maar 4.1% volgens Morningstar

 3. LS,
  Ik kan het niet nalaten nog een keer te reageren op het advies van april want inmiddels staan de Corporate Bonds op een hoogtepunt! Hoe kunt u er zo naast zitten nl voor 100%?
  groet, f, een kritisch volger van beleggingsadviezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.