Snel winst maken met bedrijfsobligaties

iShares Euro Corporate Bond is de nieuwe tip van de week.   Nog steeds biedt de markt van bedrijfsobligaties op korte termijn de beste rendementsmogelijkheden.

Sinds de aandelenmarkten hun bodem hebben gezet op 21 november is de markt voor investment grade bedrijfsobligaties met 10,5 % gestegen terwijl bijvoorbeeld de S & P 500 in deze periode met 8,2 % in waarde steeg. In november was het rendement op Baa-obligaties nog 9,25 % en inmiddels is dit gedaald tot 8 %.

Nog steeds zijn bedrijfsobligaties – ondanks het feit dat de markt iets tot rust is gekomen – geprijsd voor een depressie terwijl de aandelenmarkt eerder geprijsd lijkt voor een recessie.  Volgens Merrill Lynch (Bank of America tegenwoordig) zal de markt voor investment grade obligaties als eerste weer gaan herstellen. Pas later volgen de high yield obligaties en nog later de aandelenmarkt.

Een mogelijkheid hierop in te spelen en dat te doen middels een ruime spreiding zijn de iShares Euro Corporate Bond, genoteerd in Amsterdam in euro. De ishares zijn dagelijks verhandelbaar en keren momenteel 5,47 % uit aan dividend (per kwartaal).

Deze iShares hebben € 1,2 miljard onder beheer en het mandje bevat 45 verschillende leningen met allemaal minimaal een investment grade rating uit Europa. Het rendement bedroeg dit jaar tot op heden 2,6 % verlies.

Datum advies: 23 december 2008
Koers: € 111,25
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE0032523478

 

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.