skip to Main Content

Laatste Nieuws

Onheilspellend Signaal voor de beurzen

De Dax staat vandaag in de plus. Deze herstelbeweging kan echter alleen duurzaam zijn als Wall Street ook meebeweegt. Het is gewoon stom dat de New York Stock Exchange (NYSE) momenteel een Hindenburg-Omen produceert.

Beurzen dalen scherp

Het koersherstel op korte termijn vanaf de ochtend is al geschiedenis. De Dax is weer duidelijk in het minpuntje gegleden. Ook andere beurzen leveren flink in.

Voor Boeing telde alleen het eigenbelang

De handelsoorlog maakt het leven voor veel bedrijven steeds moeilijker. Voor sommige van die bedrijven maakt de tweespalt tussen China en de Verenigde Staten de eigen problemen alleen maar groter.

Goede redenen om aandelen te kopen

De wereldeconomie verzwakt, het handelsconflict tussen China en de VS verslechtert en bedrijven verlagen hun winstvoorspellingen. Vanuit het oogpunt van Paul Quinsee van JP Morgan Asset Management is dit allemaal geen reden om weg te blijven van de aandelenmarkt.

Wordt chocolade een onbetaalbare luxe?

Ongeveer twee derde van de wereldwijde productie van cacao vindt plaats in twee Afrikaanse landen en wel in Ivoorkust en in Ghana.

Wat zijn de gevolgen van een blijvend lage rente ?

De rente in de VS is afgelopen week verlaagd met 0,25%. Vooralsnog is het resultaat het omgekeerde van wat verwacht werd. De markt reageerde eerder ontmoedigd in plaats van bemoedigd.  Het is ook om een beetje moedeloos van te worden.

Source: Jornny Liu & https://flic.kr/p/rXLcV

Tencent is een veelkoppig monster

Waar veel Westerlingen wel van Alibaba gehoord hebben, is Tencent toch min of meer een grote onbekende. Die onbekendheid is misschien ook wel te wijten aan het feit dat Tencent eerst en vooral een Chinees bedrijf is.

Source: Ken Teegardin & https://flic.kr/p/9rn9Yh

Beleggen of speculeren

Een belegger is op zoek naar de optimale balans tussen het behalen van een optimaal rendement en het vermijden van (excessief) risico. Doorgaans geldt dat hoe gunstiger het groeipotentieel van een bepaalde belegging, hoe groter de aan deze belegging verbonden risico’s zijn.

Source; bark & https://flic.kr/p/8c4zTj

Hoop voor de arbeidsmarkt

Veel van het nieuws dat vandaag de dag over je uitgestort wordt, stemt niet echt vreugdevol. Landen en politici ruziën over klimaatverandering, maar komen niet in actie. Internationale organisaties zoals de Wereld Handelsorganisaties staan ineens ter discussie.

Source: News Measurements Network Live & https://flic.kr/p/28Xng3q

Trump maakt het China niet moeilijk. Dat doen de Chinezen zelf wel.

De Chinese economie vertraagt en groeit in 2019 nog ‘slechts’6,3% tegen 6,6% in 2018. Dat hebben we in nagenoeg elke krant kunnen lezen. Het was de traagste groei sinds 1990. Het bericht was aanleiding voor president Trump om victorie te kraaien.

De rol van OPEC lijkt uitgespeeld

De afgelopen bijeenkomst van OPEC in Wenen had iets triests, iets zeer defensiefs. OPEC en zijn nieuwe bondgenoten, onder wie Rusland, Kazachstan en Mexico verklaarden dat ze voorlopig niet stoppen met het afromen van de dagelijkse markt met 1,1 miljoen vaten.

Alibaba sprookje met happy vooruitzicht

Het Chinese Alibaba is een wonder van groeikracht en expansiedrift. In amper twintig jaar tijd groeide het uit tot een internationaal bedrijf met een marktkapitalisatie van ruim $440 miljard. De vooruitzichten voor verdere groei blijven goed.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN