skip to Main Content

Laatste Nieuws

Weinig chocolade-eitjes voor Pasen

Slecht nieuws voor de liefhebbers van echte chocolade. Dit jaar zal de vraag het aanbod overstijgen en om het allemaal nog erger te maken dreigen voorraden beneden het belangrijke niveau van 30% van de vraag te zakken. Ervaringen uit de…

Source: Ted Rabbitts & https://flic.kr/p/22GmZYo

Palladium in de lift

Het is misschien oud nieuws, maar ik waag het er op. De prijs van het metaal palladium blijft maar stijgen en bivakkeert nu royaal boven $ 2.000 per ounce.

Source: Marco Verch & https://flic.kr/p/21KAaTQ

Dividenden blijven aantrekkelijk in 2020

De vermogensbeheerder Allianz Global Investors (GI) voorspelt uitkeringen van ongeveer 359 miljard euro van Europese bedrijven voor 2020.

Source: Rawpixel Ltd & https://flic.kr/p/2ceh7At

Klimaatverandering gaat heel veel geld kosten

Er valt niet te ontkomen aan klimaatverandering. Ook de financiële markten moeten op hun tellen passen, aldus de consultants van McKinsey.

Willem MIddelkoop, bron: cdfund.com

Willem Middelkoop: ‘perfect storm’ op komst voor grondstoffen

De grondstoffenmarkt zal verder zal  in 2020 verder kunnen herstellen. Het lijkt zich een ‘perfect storm te ontwikkelen voor deze beleggingscategorie.

Goud blijft in het middelpunt van de aandacht

Goud blijft ook in 2020 de aandacht trekken. Dit keer komt het hedgefund Bridgewater Associates met de voorspelling dat de prijs van dit goede nog wel 30% omhoog kan naar pakweg $ 2000.

Source: George Thomas & https://flic.kr/p/bz2dNP

Deze cloudaandelen bieden kansen

Het gebruik van belangrijke IT-middelen via een cloud wordt voor veel bedrijven en particulieren steeds belangrijker. Niet alleen de grote tech-reuzen zoals Amazon, Alphabet en Microsoft profiteren echter van deze trend.

Een dalende rente is van alle tijden

Centrale bankiers zullen de boodschap van historicus Paul Schmelzing niet leuk vinden. Deze man heeft berekend dat de reële rente al daalt vanaf de 14de eeuw.

Source: Ken Teegardin & https://flic.kr/p/9rn9Yh

Dit zijn de beste aandelenfondsen met een wereldwijde portefeuille

420 miljard euro aan beheerd vermogen: geen belegging is zo populair bij beleggers als fondsen met een wereldwijd gespreide aandelenportefeuille. Maar wie presteert het beste ?

Source: Marvin Moose & https://flic.kr/p/2iaMjHQ

Wat de Iran-crisis voor beleggers betekent

De moord op de Iraanse generaal Qasem Soleimani door de Verenigde Staten deed de koersen dalen en de prijs van goud en olie steeg.

Groene obligaties gaan het helemaal maken in 2020

Groen beleggen is in. Het aantal emissies van groene obligaties is bijna niet meer bij te benen.

Source: McCann Erickson & https://flic.kr/p/7h4gcG

Goudfondsen presteerden top in 2019

Bent u niet zo van de aandelen, maar stapt u liever in fondsen dan had u in 2019 het meeste succes gehad met goudfondsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN