skip to Main Content

Laatste Nieuws

Source: frankieleon & https://flic.kr/p/9JLCpM

Is het nog wel verstandig om naar een inflatie van 2% te streven?

Het ziet er naar uit, dat centrale banken opnieuw aan de vooravond staan van een monetair verruimingsbeleid. In hun streven de inflatie op te stuwen naar een niveau van 2% lijken centrale banken bereid om hun monetaire beleidsmogelijkheden uit te…

AEX: Neerwaartse draai in aantocht ?

De AEX nadert een zware-weerstandzone. Technisch analist Bas Heijink van ING houdt rekening met hervatting van de langdurige topvormingsproces. Nadert een neerwaartse draai?

Author: Boegh & https://flic.kr/p/9DAyag

De grote oliemaatschappijen zitten in het beklaagdenbankje

De grote oliemaatschappijen zitten in het beklaagdenbankje en als het een beetje tegenzit, blijven ze daar nog heel lang in zitten. Het is allemaal te wijten aan de klimaatverandering. De maatschappijen hebben te maken met steeds extremer weer en ze moeten op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten.

Goed geld naar kwaad geld gooien

Nu de symptomen van een recessie aan de horizon verschijnen, lijken centrale banken als de kippen bij om meer geld tegen aan te gooien danwel de rente te verlagen. Het achterliggende probleem is dat de koopkracht van burgers achterblijft bij de inflatie zodat er een deflatiespiraal optreedt.

Source: Pat McGrath https://flic.kr/p/6FtiSL

Adempauze

Beleggers houden hun kruit droog na de winst van gisteren aan het begin van de handel. Men wacht op de gehoopte signalen van de Fed die een rentebesluit neemt.

Source: mkhmarketing & https://flic.kr/p/e3tpK2

De techbelegger moet zich misschien eens achter de oren krabben

Op de internationale aandelenmarkten heerst een kuddementaliteit. Op dit moment is er buitensporig veel aandacht voor al het geld, dat naar obligatiemarkten stroomt. Het is echter een feit, dat voor veel beleggers technologie nog steeds het hart van de portefeuille…

vlak

DAX in afwachtende stand

Is dat de stilte voor de storm vandaag? De vergelijking is urgent, omdat er zelden vóór een rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve zoveel spanning heerste. Draait de Fed echt om en verlaagt het de rentetarieven?

Waterstof als bron van schone energie voor de dag van morgen

Het is al ruim een halve eeuw geleden, dat General Motors de eerste auto op waterstof bouwde. U kunt de GM Electrovan nu bewonderen in het museum. En al meer dan een halve eeuw is waterstof de belofte voor de schone energietechnologie van morgen.

Source: News Measurements Network Live & https://flic.kr/p/28Xng3q

Profiteren van handelsoorlogen

Vorige week kondigde president Trump aan dat vanaf 10 juni de VS een tarief van 5% opleggen aan alle geïmporteerde goederen van Mexico, als vergelding voor een waargenomen instroom van mensen zonder papieren over de zuidelijke grens tussen de VS en Mexico.

Source: Ken Teegardin & https://flic.kr/p/9rn9Yh

Vijf mythen over dividendaandelen

In een artikel benadrukten we het belang van dividend. “Uit het verleden blijkt ook dat dividenduitkeringen en de groei van het dividend de belangrijkste drijvende krachten achter het rendement op aandelen zijn.

https://flic.kr/p/8LxdeC by Neil Kremer

Wat kunnen beleggers de komende vijf jaar verwachten ?

Hoe ontwikkelt de wereldeconomie zich? Welke rendementen kunnen worden verwacht voor de verschillende activaklassen? Pictet Asset Management’s huidige “Seculiere Outlook” biedt een vooruitblik op wat beleggers de komende vijf jaar kunnen verwachten.

Beerstraaten, Battle of Scheveningen

Het mercantilisme gaat het multilateralisme vervangen

Het was een bevreemdend gezicht in de afgelopen weken. Obligatiemarkten en aandelenmarkten vertelden ieder een verhaal die simpelweg onverenigbaar waren. Aandelenmarkten straalden een en al optimisme uit, terwijl de rentevergoeding voor obligaties verkruimelde alsof een recessie op de loer ligt.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN