Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Profiteer van daling zilver

Deze week het advies om short te gaan op zilver. Middels ondergenoemde ETF kan geprofiteerd worden van een koersdaling van het zilver. De prijs van het zilver is sinds vorige week reeds aan het “spoken”. De gekte rond het zilver bereikte vorige week zijn voorlopige hoogtepunt toen de zilverprijs bijna de $ 49 aantikte.

Een stijging van bijna 60 % alleen al dit jaar! Meer dan 170 % in de laatste 12 maanden! En 435 % sinds de bodem in oktober 2008. De dagomzet in de iShares Silver Trust (SLV) – een tracker die het zilver volgt – overtrof zelfs die van de S & P 500-tracker (SPY). Een ongekende gekte. Een ongekende hoeveelheid aan nieuw – speculatief – geld stroomde de laatste weken naar het zilver. Zilver is naar deze hoogte gestegen in het kielzog van goud. Deskundigen adviseerden op dat moment uit te stappen of zelfs short te gaan.

Terecht, bleek later want de zilverprijs geraakte in een vrije val. Zilver daalde met 8 %, steeg weer met 7,5 %, daalde vervolgens weer met 10 % om weer aan te trekken met 4 % en weer met dezelfde hoeveelheid te zakken. Met andere woorden, alles wijst op de vorming van een top gezien de buitengewoon nerveuze handel.

Tip van de Week: koop ProShares Ultrashort Silver (ZSL)

Om van een vrije val te kunnen profiteren zijn bovengenoemde ProShares zeer geschikt, want zij stijgen twee keer zo hard wanneer de prijs van zilver daalt. Vandaar de naam Ultrashort.

De koers van de Proshares bereikte een bodem van $ 12,90 maar staan inmiddels al weer bijna op $ 16. De ETF wordt verhandeld op de NYSE.

Datum advies: 3 mei 2011
Koers: $ 15,90.
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US74347W6434

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

15 reacties op “Profiteer van daling zilver”

 1. Avatar
  Paul Babeliowsky

  Het valt mij keer op keer op wat voor gevaarlijke adviezen er op deze site vermeld worden. Nu een short op zilver en dan nogwel een leverage short.
  Met deze constructie kan je keihard in de min gaan. Zilver heeft een zeer hoge volatiliteit en een shortsqueze ligt voor de hand.

  Paul Babeliowsky

  1. Avatar
   Jan-willem Nijkamp

   Long in zilver zitten was juist gevaarlijk. De shorts zitten nu goed (stijging van genoemde belegging slechts 40 % in zeer korte tijd).

 2. Avatar

  Goed gezien Paul dit is niet meer beleggen maar zuiver speculeren met alle gevolgen van dien. Ik lees ook vaak dat men speculeert met 1000 of 2000 euro:
  wie het kleine te veel eert is het grote niet weert. Wat zou men doen met 100 of 200.000 euro: ik weet zeker dat ze niet meer aan gevaarlijk spel deden.
  maar ik denk dat beleggen voor dit soort mensen te saai is. De bank ziet graag dit soort mensen als klant:provisie.

 3. Avatar

  een typische speculantensqueeze naar mijn mening; LBMA was maandag dicht, dus indekken niet mogelijk.
  Met dit artikel wellicht het doel om nog een schepje bovenop de crash te gooien?…maar we kennen de redenen waarom goud en laatste tijd m.n. zilver stegen en ook deze squeeze; mensen moeten ontmoedigd worden om in goud/zilver te vluchten vanwege hun wantrouwen in dollar en euro.

  Derivaten in goud/zilver dient men te mijden omdat het net papiergeld is dat net zo makkelijk wordt bijgedrukt en gemanipuleerd als geld en andere waarden zoals aandelen.
  Er zijn bovendien wetten aangenomen die confiscatie van goud/zilver mogelijk maken (en handel erin steeds minder makkelijk)…dus hoe belangrijk vindt de politiek dat goud/zilver eigenlijk?

 4. Avatar

  Zilver shorten, die heeft er duidelijk nog niet door wat er aan de hand is. Maar hoe kan het ook anders, hij is lid van DE golfclub.

  1. Avatar
   Jan-willem Nijkamp

   Ik vrees dat deze opmerking vooral op u zelf betrekking heeft. Kijk eens goed naar de grafiek van zilver!

 5. Avatar

  Ik heb al aardige winst geboekt met uw adviezen. Natural Gas +10% en short op zilver doet het al aardig (+5%). Als de short op zilver de top bereikt, zal ik zonder moeite de shorts verkopen en weer in zilver stappen. Ik ga er vanuit dat dit nog even duurt.

  Gelukkig zijn er nog analisten die tegen de stroom in gaan en alleen naar de feiten kijken.

  1. Avatar

   Positie ZSL vrijdag gesloten en 36% winst gepakt. De maandgrafiek van ZSL ziet er erg parabolisch uit. Weer een kleine positie in zilver genomen. Afwachten wat deze week gaat gebeuren.

   @Morningstar 5 mei 2011 22:42:
   Helemaal met je eens. Iedereen die denkt dat “alles” in elkaar dondert, kan beter zorgen dat zij/hij geen schulden heeft (ook geen hypotheek), een moestuin aanlegt en zich een verdedigingssport eigen maakt.

 6. Avatar

  Alleen de papieren zilvermarkt crasht. Als je fysiek zilver aanschaft betaal je een bedrag ruim boven de spotprijs. Ik hou fysiek zilver vast. Ondanks de daling zal de prijs van het (fysieke) zilver stijgen en zullen we zeker prijzen van 60 euro per troz gaan zien dit jaar.

  Dus een mooi moment om in te kopen(fysiek wel te verstaan!)

  Ik zie deze crash meer als een overschot aan papieren zilver wat men dumpt. Het fysieke spul is meer waard en ik raad mensen aan om fysiek zilver niet te verkopen. Alleen papieren zilver(etf’s ed.)
  Dit soort crashes komen alleen bij het papieren zilver voor. Het fysieke spul is niet te manipuleren zoals men nu doet bij het papieren zilver.

  De spotprijs van zilver moet je vooral zien als de gemanipuleerde prijs van papieren zilver, en niet als de prijs van fysiek zilver, die lig vele malen hoger maar wordt onderdruk door speculanten in papieren zilver.

  Laat ze maar manipuleren uiteindelijk raakt het fysieke zilver op en kan met dit soort fratsen niet meer uithalen.

  Mij maakt het niet zoveel uit. Mooie tijd om weer eens in te kopen. Ik schrik er niet van. Op de lange termijn gaat de prijs van het(echte fysieke) zilver maar 1 kant op en dat is omhoog 🙂

  1. Avatar
   Morningstar

   Wat je aan fysiek zilver hebt, is mij een raadsel. Tegen de tijd dat het financiële systeem gecrasht is, kun je echt niet bij de supermarkt met zilver betalen. Waarschijnlijk is de supermarkt dan al lang dicht of zul je overvallen worden op weg er naar toe. En bij de boer kun je ook niet terecht, die heeft dan al klanten genoeg. Het geeft mensen een veilig gevoel om iets fysieks te hebben, maar in the end heb je er geen reet aan. Heb je een ziel, maak je daar dan maar druk om.

 7. Avatar

  Morningstar,

  In het begin van een dergelijk scenario heb je meer aan voedsel. Anderzijds als er daarna weer een begin komt van een nieuw financieel systeem, denk ik niet dat mensen papiergeld meer snel zullen vertrouwen en men weldegelijk zilver of goud als ruilmiddel zal accepteren als ruilhandel na de beginfase van de crash op een gegeven moment ook niet meer voldoet en onhandig wordt.

  Daarbij gaat het er ook nog om waar die financiele crash zich voordoet. Is dat globaal, dan heb je (voorlopig) niks aan zilver of goud. Maar als er weer een begin wordt gemaakt na een tijdje met een nieuw financieel systeem denk ik dat men weldegelijk teruggaat naar een soort gedekt geldsysteem met goud en zilver als dekking.

  Als het zo is dat je alleen in europa een crash zou hebben,dan heb je weldegelijk meer aan goud en zilver dan aan euro’s die dan niks meer waard zijn. Tijdens de hyperinflatie in Zimbabwe kon men een brood kopen voor een gram goud. De zimbabwaanse dollar was niks meer waard en werd amper meer geaccepteerd. Met goud kon je gewoon betalen. Of je kan je edelmetalen omruilen voor een valuta die nog wel waarde heeft zoals een dollar of euro.

  Handelaren die het goud accepteerde voor een brood konden dat weer omruilen voor amerikaanse dollars die wereldwijd wel weer geaccepteerd worden. Dus zowel goud als alternatieve valuta zullen dan weer als geld geaccepteerd worden.

  Daarnaast zijn zilver en goud ook zonder doemscenario een goede belegging. Zilver vanwege zijn goede eigenschappen als grondstof, en goud vanwege zijn goede monetaire eigenschappen(schaars/duurzaam!!) Je drukt het niet even bij. Daarom zullen centrale banken altijd goud aanhouden als reserve!!

  1. Satilmis

   Dit artikel is van 3 mei 2011! Sindsdien is de koers van zilver gedaald van rond de $35 naar een dieptepunt van $26 op 27 juni van dit jaar. Dat betekent een winst van circa 26%.

   Zilver stond in euro’s op 28. Op de bodem sloot zilver op 21,58 euro. Dus de prijs van het edelmetaal is in euro’s met 23% gedaald. Als we uitgaan van de koers van vandaag, 26.7378, dan is er nog sprake van een leuke winst.

   Zie http://stooq.com/q/?s=xageur.

   De waarde die u noemt, namelijk 9,8 is in euro’s. Ik heb de waarde in dollars gevonden. Op 3 mei stond de ProShares Ultrashort Silver dus op $15,90. Op basis van de koers van vandaag ($64,41) is er dus sprake van een stijging van ruim 300%!

   Zie ook: https://www.bigonline.pt/Reports/StockInfo/StockQuotesHist/US74347W6434?page=1

   Uw bewering dat de koers lager staat, kan op basis van bovenstaande gegevens niet kloppen.

   U had ruim de tijd om de tracker te verkopen. Wij geven niet de uitstap van de producten. Daarvoor hebben wij een speciale service voor serieuze beleggers: Critivestor. U kunt lid worden: http://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/critivestor/

   1. Avatar

    Geloof niet dat het helemaal klopt. Want 10 op 11 mei van 12,77 naar 64,44
    Volgens mij kreeg ik toen voor 5stuks 1 nieuwe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *