Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

EU wil uw kluizen kraken

Geheim document: Brussel is van plan om alle kluisjes te openen met geweld deze zomer. Reden: belastingontduiking. Naast contant geld zijn de inspecteurs ook op zoek naar edelmetalen. Europees commissaris Olli Rehn van monetaire zaken  “Wie niets te verbergen heeft, hoeft u nergens bang voor te zijn.” Volgens financieel woordvoerder van Die Grüne (een soort Groenlinks) : “Dit is Een belangrijke stap in de richting van fiscale billijkheid en sociale rechtvaardigheid.” Dat meldt de Duitse financiële website MMnews.de.

De houders van kluisjes in banken kunnen in problemen komen. Volgens een geheim document wil de Europese Unie nog dit jaar inzagen hebben in alle kluisjes. De voorbereidingen zouden al in volle gang zijn  Tegen de zomer moet de actie met de codenaam “lockbox2014” worden uitgevoerd. De Europese Commissie vermoed dat er miljarden aan zwart geld en andere kostbaarheden illegaal verworven zijn. Naast contant geld hebben de autoriteiten de zinnen gezet op edele metalen zoals goud en zilver.

De kluisjes bij de banken werden tot voor kort onaantastbaar beschouwd. Maar dat gaat veranderen. Volgens een overzicht van de Commissie van Financiën van Brussel, liggen er in de kluisjes illegale bezittingen opgeslagen in de orde van  3-cijferige miljarden.

Volgens EU Commissaris Financiën Olli Rehn zal niet gelijk opengebroken worden. “Aan de houders zal eerst gevraagd worden om de inhoud te verklaren”. Voorts wordt dan gekeken naar het bezit. Alleen wanneer de eigenaar zich niet meldt na een periode van 2 weken, worden de kluizen gekraakt.  Alle banken in de EU moeten hun toestemming voor deze procedure geven. 

“Niemand moet vrezen voor de inhoud van de kluisjes als hij niets te verbergen heeft”, aldus Rehn.

Met dit doel voor ogen is in Brussel een speciale task force met de naam “sleutelkastje-controle” opgericht. Rond 1000 speciaal opgeleide inspecteurs zijn bevoegd om de kluisjes en eigenaren onder de loep te leggen en te onderzoeken of de inhoud legaal is. De eigenaar moet altijd kunnen aantonen hoe hij aan de opgeslagen bezittingen is gekomen. Dit kan echter vaak heel moeilijk zijn, omdat veel eigenaren die kluisjes al tientallen jaren gebruiken waardoor het onmogelijk meer is om de herkomst nog te achterhalen. Als geen bewijs overlegd kan worden, dan wordt de inhoud onmiddellijk in beslag genomen.

De financiële woordvoerder van Die Grüne verwelkomt de actie:  “Het openbreken van de kluisjes is een belangrijke stap op weg naar naleving van de belastingwetgeving en de noodzaak om illegale witwaspraktijken en belastingontduiking te onthullen, het is alleen sociaal rechtvaardig wanneer kluiseigenaren de inhoud kunnen verantwoorden.”

De gedwongen opening van kluisjes is niet nieuw. In het Verenigd Koninkrijk is dit al met succes beoefend. Scotland Yard meldde een “groot succes in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

15 reacties op “EU wil uw kluizen kraken”

 1. Avatar

  Ze zijn niet alleen de weg kwijt, maar hebben het ook hoog in de bol. Sinds wanneer heeft de EU juridiisch zeggenschap binnen ieder afzonderlijk land? Van Rompuy wordt ook al president genoemd. De man is voorzitter en de EU is een samenwerkingsverband. Wij moeten straks voor zieltjes stemmen. Waarvoor? Voor een organisatie dat alleen handelsafspraken kan maken? Ze bemoeien zich teveel met ons zonder juridische grondslag.

 2. Avatar

  You need to understand what the EU is, and where it and the corporations bound to it are to be found, to know where the EU’s authority extends –

  Political Charters Create Corporate Countries As Fictions
  (as well as Corporate States as Fictions)
  http://thereisnodebt.wordpress.com/2013/04/28/the-law/

  *Category:Political charters
  http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Political_charters

  SOURCED:

  The thread that binds them all –

  QUICK LINK GUIDE FOR RAPID UNDERSTANDING OF LIBERTY
  http://thereisnodebt.wordpress.com/2013/12/13/quick-link-guide-for-rapid-understanding-of-liberty/

  “Always, the people are responsible for wicked lawmakers, oppressors, exploiters, criminals in government, tyrants in power, thieves, liars, malefactors and murderers in the capitals of the world. You, the man in the street, the man in the factory and in the shop, the man on the farm, the man in the office, you, the man everywhere, are guilty of the creatures whose crimes against you have been so monstrous, and will be again, by your own consent — if you give it…” — Taylor Caldwell,”The Devil’s Advocate”(1952) — pgs. 332 — 338

 3. Avatar

  De elite voert een pacifistische WOIII, en elke regering gaat er in mee, Den Haag voorop. Zo gauw de strijd door het volk is gewonnen, meteen een tribunaal à la Nürnberg oprichten en de misdadigers terecht stellen. En dan niet alleen voor symptoombestrijding gaan, maar ook de diep onderliggende oorzaak (grootkapitaal)aanpakken, want dat zijn de uiteindelijke raddraaiers…

 4. Avatar

  De volgende stap is het doorzoeken van ieders zijn huis. Welkom bij de democratische EU??? Of moet ik zeggen noord Korea.

 5. Avatar

  De bron is van 1 april, dus inderdaad wel zeker een 1 april grap. 🙂
  Maar waarom is deze Nederlandse weergave van 4 april??
  In werkelijkheid zal er misschien wel eens een keer iets aan die kluisjes worden gedaan…

 6. Avatar

  Ik moet echter glimlachen om WillemMiddelkoop e.a.

  Zij raden om goud te kopen doch dit met een factuur.
  Deze aankopen staan zo geregistreerde en Eu ECb kan direct langskomen om het op te eisen.

  Er is dus weinig verschil met meer als 100K of < bedrag op de Bank te hebben staan waar Brussel/EcB Frankfurt nu al een – Cyprusje – aan het voor bereiden is.

  Je moet eens weten aan wie en welke instanties een aankoop van goud of zilver wordt gemeld.
  Zelfs de politie hier heeft deze data in opslag… de politie jawel.

  Er is goed overnagedacht. Uw Eu is niet wat deze lijkt aan de buitenzijde.

  Indien bijv. gas – graan – ruwe olie e.a. in goud betaald moet worden wordt er bij U aangebeld. En de sterke arm komt in grote getalen mee.

 7. Avatar
  theo van aarsen

  1 April zou je inderdaad kunnen denken. Maar het Duitse artikel van 1 April verwijst op zijn beurt dan weer naar een voorval op 29 Maart in de UK. Over hoeveel fictie spreken we dan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *