Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De prijs van zilver is veel te laag!

De verhouding tussen de prijs van goud en zilver is totaal zoek. Op moment van schrijven kost een troy ounce zilver pakweg $ 15 en dezelfde hoeveelheid goud kost pakweg $ 1720. Het historisch grote verschil verraadt de grote onzekerheid bij beleggers over het huidige financieel bestel.

Gaat zilver de kloof met goud verkleinen en ook in prijs stijgen? Dat is niet uit te sluiten. Na 2008 steeg de prijs van zilver met maar liefst 440% vanaf het dieptepunt.Zilver is echter niet alleen afhankelijk is van de vraag van de belegger, maar ook van de industrie. De auto-industrie en zonne-industrie zijn grootgebruikers. Beide ondervinden veel last van de coronacrisus. Dat zal op korte termijn de vraag geen goed doen. Zelfs de sluiting van veel zilvermijnen kan dat verlies niet opvangen.

Dat neemt allemaal niet weg, dat de prijs van zilver gewoon veel te laag lijkt. Op geen enkel punt in de geschiedenis was de prijsverhouding tussen goud en zilver zo scheef. Het goede nieuws voor zilver is verder, dat het aantal industriële aanwendingen nog steeds groeiende is. Dat biedt op de langere termijn zeer zeker perspectief.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *