Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Willem Middelkoop: Uranium de grote tip van 2017

De grondstofprijzen zullen het herstel dat vorig jaar is gestart ook in 2017 doorzetten. Uranium is daarbij het meest kansrijk. Ook platina en vooral palladium zijn aantrekkelijke beleggingen. Zilver kan iedereen gaan verrassen met een verdubbeling, naar mogelijk $35-40. De goudprijs kan, volgens Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, in het meest gunstige scenario klimmen naar $1600.

Het hele interview kunt u beluisteren: KLIK HIER.  Hieronder volgen enkele punten

Trump goed voor grondstoffen

De plannen van aankomend president Trump om de infrastructuur in de VS met een budget van $1000 miljard te gaan verbeteren, zullen de grondstofprijzen ondersteunen. Door dit soort grote investeringen, die we ook zien in Azie, zal er voor 2020 schaarste gaan ontstaan in verschillende metalen, waardoor de prijzen de komende jaren opgestuwd zullen gaan worden. Willem is daarom zeer positief over de ontwikkeling van de grondstofprijzen, na de enorme correctie tussen 2011-2016: “De tekorten op de grondstoffenmarkten zullen de komende jaren heel veel beleggers gaan opvallen, terwijl dat nu helemaal niet op hun beleggingsradar staat.”

Uranium de grote tip

Hij is vooral positief over uranium. Het wordt gebruikt als brandstof voor kerncentrales. De prijs van uranium heeft als laatste gebodemd, eind 2016. De uraniumprijs ligt op een ongelooflijk laag niveau. In 2008 werd nog een niveau van $140 aangetikt. Nu is deze gedaald naar slechts $20, terwijl het aantal kerncentrales in de wereld wordt verdubbeld de komende tien jaar. Volgens Willem is de vraag-aanbod situatie vooral na 2020 erg gunstig, omdat er te weinig uranium vanuit bestaande mijnen wordt geproduceerd.

Bron: https://www.barchart.com/futures/quotes/UXF17/interactive-chart#/

Hij zegt enthousiast: “Dus mijn grote tip voor nu is: koop alles wat met uranium te maken heeft. Uranium kan dit jaar al verdubbelen en omdat uranium gerelateerde aandelen een hefboom daarop hebben kunnen ze zo 200%-300% stijgen, zeker de kleinere bedrijven.”

Zijn beleggingsfonds, het Commodity Discovery Fund
heeft sinds 2014 een grote positie ingenomen in NexGen (NXE). Het bedrijf heeft een van de grootste uraniumontdekking van de laatste decennia gedaan in Canada.

Olieprijs tussen $40 en $70

Ik feliciteer hem met zijn correctie voorspelling voor de olieprijs. Vorig jaar voorzag Willem perfect het herstel in de tweede helft van 2016. Begin 2016 was inderdaad een fantastisch instapmoment en de oilieprijs is inmiddels opgeveerd van $35 toen naar dik boven de $50 nu. De olieprijs was gedaald omdat er een tijdelijk overschot was. Hij voorziet dat de olieprijs dit jaar schommelt tussen de $40-$70.

Instapmoment goud-en zilveraandelen

Het is volgens hem het juiste moment om goud en zilveraandelen terug te kopen. De goudmijnindex, de HUI-index breekt net naar boven uit. Gedreven legt hij uit: “Zilver kan iedereen gaan verrassen. Ik denk dat zilver snel teruggaat naar de $20 maar kan ook de $40 halen als de rally echt op gang komt. Het kan snel gaan met dit volatielere broertje van goud. Goud heeft erg veel moeite om terug te keren naar $1300-$1400 maar als dat gebeurd kan het snel en dan zie ik goud naar mogelijk $1500-$1600 gaan.”

CDF fund boekt 70% rendement

Zijn beleggingsfonds Commodity Discovery Fund heeft vorig jaar een rendement gehaald van 70%. Triomfantelijk zegt hij: “Daarmee hebben we bijna alle beleggingsfondsen wereldwijd verslagen.” In 2009 en 2010 hadden we ook vergelijkbare rendementen, Dit jaar, het tweede hersteljaar, hoopt hij daarom op vergelijkbare resultaten. Het fonds, met ongeveer zeshonderd Nederlandse investeerders, staat na de eerste drie handelsdagen van 2017 inmiddels 10% hoger. (https://www.cdfund.com/rendement/ )

Elk jaar is er meer instroom dan uitstroom van kapitaal. Deelnemers zijn heel honkvast en loyaal. Het startkapitaal is vorig jaar verlaagd van 45.000 euro naar 25.000 euro om het toegankelijker te maken.

Tips voor de gewone man

Willem raadt aan om een kilo puur zilver te kopen. Dat kost nu ongeveer €500 ex BTW. “Leg dat weg voor je pensioen of geef dat aan je kinderen. Over een aantal jaren zal je verbijsterd zijn hoeveel de waarde daarvan is gestegen”. Hij raadt ook aan om, in verband met de oplopende rente, de hypotheek nu lang vast te zetten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Willem Middelkoop: Uranium de grote tip van 2017”

  1. Avatar

    Heel opvallend altijd bij Middelkoop z’n ‘voorspellingen’ is het feit dat deze wel een grafiek laat zien maar er vervolgens niets mee doet, buiten veronderstellingen om wat het zal gaan doen natuurlijk.. Een grafiek heeft de eigenschap dat deze benaderd kan worden met indicatoren, ook wel TA, technische analyse, genoemd.Daar maakt deze man geen gebruik van, maar komt wel met een grafiek aanzetten..

    Het is nu veel duidelijker waarom deze man zo vaak scheef zit, en zal gaan zitten, met z’n voorspellingen, op die paar gelukstreffers na dan.Waar Uranium staat is voor Middelkoop geheel onduidelijk gezien de non-analyse, de ’tip’ kan afgedaan worden als een ‘gevoelskwestie’ en gevoel zit er 9 van de 10 keer naast…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *