Uranium biedt enorme kansen voor beleggers

De belangstelling voor de de erts neemt weer toe en superbeleggers stappen in. Uranium kan weer gaan stralen met een prijs boven de $100.

Zwaargewicht Cameco Corp. zal een opgeschorte Canadese mijn en fabriek herstarten als reactie op de verbeterende marktomstandigheden en de groeiende belangstelling van nutsbedrijven voor langetermijncontracten, kondigde president en CEO Tim Gitzel aan tijdens een winstoproep op 9 februari.

Het bedrijf is van plan om vanaf 2024 een jaarlijkse productie van 15 miljoen pond te bereiken in de McArthur River-mijn en de Key Lake-fabriek, die in meerderheid is, waardoor de activiteiten op ongeveer 60% van hun gelicentieerde capaciteit komen. McArthur River en Key Lake zijn volgens het bedrijf ’s werelds grootste hoogwaardige uraniummijn en -fabriek. Uranium wordt meestal gebruikt als brandstof voor kernreactoren.

Analisten verwachten dat de uraniumprijzen snel weer boven de $ 100 zal uitkomen, gezien het verwachte enorme uraniumtekort. De prijs van uranium is de afgelopen 12 maanden met 130% gestegen van $ 20/lbs naar $ 46/lbs. Maar dat was misschien nog maar het begin. De nieuwe uranium-supercyclus begint en dat mag u niet missen. Uranium is momenteel de populairste grondstof van het beursjaar 2022. De laatste grote uranium-supercyclus beleefden we in 2006.

Op dat moment werd de uraniumprijs met een ongelooflijke 585% gekatapulteerd van 20 USD/lbs naar 137 USD/lbs. Tegen deze achtergrond verwachten uraniumanalisten voor de komende jaren opnieuw driecijferige uraniumprijzen. Het bereiken van de recordhoogte van 140 dollar per pond uit 2007 lijkt ook voor uraniumanalisten mogelijk. Uraniumvoorraden zijn nu een must. Miljardairs Bill Gates en Warren Buffet willen klimaatverandering bestrijden met kernenergie. Beurssterren Bill Gates en Waren Buffett weten het zeker. Zonder kernenergie is er geen klimaatbescherming.

Daarom willen Bill Gates en Warren Buffett honderden kerncentrales bouwen in de strijd tegen klimaatverandering. De huidige onrust in Kazachstan geeft een extra impuls aan de prijs van uranium. Kazachstan is verantwoordelijk voor 40% van de wereldvoorraad uranium. Beurslegendes Bill Gates en Warren Buffett vertrouwen ook op kerncentrales in de strijd tegen klimaatverandering.

Tegen 2050 wil Bill Gates honderden kernreactoren over de hele wereld zien om de klimaatverandering te stoppen. De oprichter van softwaregigant Microsoft bouwt een groene kerncentrale samen met investeerderslegende Warren Buffett.
Onlangs tipte de bekende ondernemer en grondstoffenspecialist Willem Middelkoop over Uranium. Met hem hebben we in het vorige interviews al een aantal jaar over uranium gehad. Uranium heeft een enorme grote vlucht genomen, met name vorig jaar, waarbij de uraniumprijs bijna is verdubbeld in korte tijd. Dat heeft natuurlijk de uranium-aandelen een sterke boost gegeven. Hij raadt aan om de tracker URA aan te schaffen.

Datum advies: 10 februari 2022
Koers: $ 22,59
Actuele koers: klik hier
CUSIP: 74347B201

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.