Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rare aardjongens

De Chinese regering beperkt de uitvoer van zeldzame aardmetalen nog verder. In het eerste half jaar van 2011 zal China 35 procent minder van deze belangrijke grondstoffen uitvoeren dan dezelfde periode vorig jaar. Het land had de export eerder dit jaar al 40 procent verminderd, tot woede van de EU, VS en Japan. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De Chinese regering zegt dat de nieuwe beperking nodig is voor het milieu. Bovendien wil de regering de levering garanderen aan Chinese bedrijven. Aanvankelijk was gemeld dat de daling ruim 11 procent was, maar daarbij bleek een misverstand over wat nu wel of niet meegeteld moest worden.

Aandelen van bedrijven die aardmetalen exporteren zijn woensdag in waarde gestegen.

Eerder heb ik een artikel over de zeldzame aardmetalen geschreven en aandelen genoemd die kansrijk zijn: KLIK HIER voor het artikel.

Sinds kort is er ook een tracker voor beleggers beschikbaar: Rare Earth/Strategic Metals ETF (REMX).Meer informatie kunt u hier vinden: http://www.vaneck.com/funds/REMX.aspx.

Koers: http://finance.yahoo.com/q?s=REMX
Huidige koers: $22.27

Sinds de lancering op 28 oktober is deze tracker met 14% in dollartermen gestegen.

Disclaimer: Ik heb geen positie in de genoemde effecten.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Rare aardjongens”

 1. Satilmis

  Ook RBS komt met nieuw product om in te spelen in de trend van zeldzame aardmetalen.

  Nieuw: RBS Zeldzame Aardmetalen Certificaat

  Steeds meer beleggers investeren in grondstoffen; om de portefeuille te spreiden of om in te spelen op een actueel thema. Momenteel zijn de zeldzame aardmetalen actueel. Rechtstreeks beleggen in deze metalen is niet mogelijk, indirect kan wel: met het nieuwe RBS Zeldzame Aardmetalen Certificaat.

  Zeldzame aardmetalen worden toegepast in de high-tech industrie. Denk hierbij aan windturbines, smartphones, computers, lasers en elektrische auto’s. Momenteel worden deze metalen voor 97% in China geproduceerd. China heeft echter haar exportquota verlaagd en aangekondigd deze in de toekomst nog verder te beperken en in sommige gevallen zelfs de export te verbieden. Dit brengt Westerse producenten van high –tech producten mogelijk in de problemen, temeer de vraag naar deze producten almaar toeneemt.
  Er zijn echter zeldzame aardmetalendepots in andere landen, waaronder Amerika, Canada en Australië. In deze landen zijn verschillende mijnbouwbedrijven actief in de ontwikkeling van mijnen. Deze bedrijven kunnen mogelijk profiteren van de stijgende prijzen van deze metalen ten gevolge van toenemende vraag en het afnemende aanbod vanuit China. Met het RBS Zeldzame Aardmetalen Certificaat kan in 15 van deze mijnbouwbedrijven worden belegd.

  Kenmerken RBS Zeldzame Aardmetalen Certificaat
  Indirect beleggen in zeldzame aardmetalen
  Beheerskosten: 0,95% op jaarbasis
  Spread: 1,5% onder normale omstandigheden
  Dagelijks verhandelbaar op Euronext Amsterdam
  ISIN-code: NL0009679620

  http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=34&newsid=30284

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *