Short gaan op olie

Beleggers die denken dat de gestegen olieprijs wat te ver naar boven is doorgeschoten kunnen short gaan via deze belegging. De onrust in het Midden Oosten heeft de olieprijs opgedreven tot 3 standaard deviaties boven het 50-daags gemiddelde. Maw, de kans op een daling is inmiddels aanmerkelijk toegenomen. Zeker nu ook Saoedi-Arabië heeft aangekondigd eventuele tekorten op de oliemarkt tegemoet te zullen komen middels een opgevoerde productie.

Tip van de Week: Koop:ProShares Ultrashort Oil & Gas (DUG)

Bovengenoemde belegging stijgt twee keer zo hard (Ultrashort) wanneer onderliggend mandje van olie-aandelen (DJ US Oil & Gas Index) daalt. De index bestaat o.a. uit: Exxon, Chevron, Schlumberger, ConocoPhillips, Occidental Petroleum, Apache, Anadarko en Halliburton).

De performance van deze ETF is YTD 25 % verlies (in USD). Dat zal niemand verbazen. In 2010 bedroeg het verlies 41 % en in 2009 49 %. Maar nu zou het moment aangebroken kunnen zijn om olie te shorten. Deze tracker biedt daartoe de mogelijkheid. Notering: New York.

Datum advies: 28 februari 2011
Koers: $ 28,02
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: 74347X591

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

1 gedachte over “Short gaan op olie”

  1. Ook Robert Prechter is short op de olie, maar zegt ook dat de Dow-Jones op weg is naar de 6800 tot 44 procent onder het huidige niveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.