Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Olieprijs uitgebodemd

De olieprijs vertoont de laatste 2 maanden een lichte opwaartse tendens, ondanks de schattingen van de vraag naar olie die nog steeds neerwaarts worden bijgesteld.

Olieprijs,14 april 2009
Olieprijs,14 april 2009

Afgelopen vrijdag verlaagde de organisatie van olieverbruikende landen IEA haar verwachting voor de wereldvraag nog met 1 miljoen vaten tot gemiddeld 83,4 miljoen vaten per dag. De ongevoeligheid van de olieprijs voor nieuwe neerwaartse vraagbijstellingen zou er volgens SNS Secuities Research op kunnen duiden dat de bodem van de olieprijs achter ons ligt. Intussen zien we dat de investeringen in olie­industrie in een rap tempo afnemen, omdat het bij de huidige olieprijs te weinig rendabel en/of te risicovol is.

Een goed voorbeeld betreft een onderzoek van Deloitte waaruit blijkt dat in het Britse deel van de Noordzee de olieboor­activiteiten in het eerste kwartaal met 41% afgenomen zijn. Die activiteiten zijn in hoge mate bepalend voor het toekomstige aanbod van olie. De conclusie moet dan volgens hen ook zijn dan op middellange termijn de olieprijs maar één kant op kan: omhoog.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Olieprijs uitgebodemd”

  1. Avatar

    Er is nu minder geïnvesteerd om olie te vinden, en omdat we juist heel veel nieuwe ontdekkingen nodig hebben om de terugloop in productie van de huidige olievelden op te vangen klopt dit artikel (ook volgens de markt!). Investeer als belegger in je eigen huis je zal met goede isolatie het meeste rendement halen! En/Of wordt lid v/e windmolencooperatie die keren ieder jaar ook > 4% uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *