Het einde van de olie

Beleggen in alternatieve energie is zeer kansrijk. Met onze nieuwsbrief Critivestor hebben we al geprofiteerd van deze trend met een rendement van 29%. Het ging om een tracker. Wilt u ook deze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Zet je schrap voor een nieuwe wereldwijde crisis. Net nu we voorzichtig uit de recessie opkrabbelen, voorspelt de Brit Jeremy Legget een ingrijpende oliecrisis. Dat zei hij in de recente uitzending van Brandpunt.

Ergens in 2015 kan het al zover zijn: olie wordt ineens onbetaalbaar. Paniek op de financiële markten, onze olieverslaafde maatschappij komt tot stilstand. Deze waarschuwing komt niet van zomaar iemand. Leggett is een vooraanstaand ondernemer, oud-hoogleraar, een adviseur die al dertig jaar in de oliewereld meedraait.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1413504

Bekijk na 28:30 minuten.

4 gedachten over “Het einde van de olie”

  1. Beste Ludo,

   In een vorig artikel schreef ik:

   Een mooie manier hierop in te spelen is een ETF van Van Eck Securities: Global Alternative Energy ETF. Deze ETF tracht de Ardour Global Index zo dicht mogelijk te volgen. Deze index bestaat uit bedrijven die wereldwijd minimaal 50 % van hun opbrengsten realiseren uit de alternatieve energie. De belangrijkste holdings van het moment zijn: Vestas Wind Systems, Eaton Corporation,Tesla Motors, Cree, First Solar, SunEdison, Enel Green Power, GCL-Poly Energy Holdings, Enersys Common Stock en CHINA LONGYUAN.

   Deze positie hebben wij vorig jaar ingenomen en staat nu op een winst van 30% exclusief ontvangen dividenden.

 1. Jos, ik begrijp dat wel. Een beurs is geen veiling, waar vraag en aanbod samenkomen. Uranium wordt ook gewoon verhandeld op een beurs, waar kopen en verkopen samen komen. Het lijkt misschien hetzelfde maar is het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.