Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De olie-industrie in het defensief

Het kunnen wel eens moeilijke jaren worden voor de olie-industrie. Het Rapport van de IPCC hand bijna niet op een ongunstiger moment kunnen verschijnen.

De druk om te veranderen en fossiel snel uit te rangeren wordt snel groter. Het beleid van de sector om hun uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld de grootschalige aanplant van bomen dreigt nu letterlijk in vuur en rook op te gaan.

De financiële industrie, de steun en toeverlaat van de sector, vraagt nee eist van de maatschappijen om nu eens oprecht werk te maken van de vermindering van de CO2 uitstoot. Verder vragen bijvoorbeeld de grote vermogensbeheerders dat de sector nu eindelijk eens serieus verslag doet van hun aantasting van het het milieu en hun inspanningen de uitstoot te verminderen

Dat laatste willen de bedrijven absoluut niet. The American Petroleum Institute is druk doende om Amerikaanse wetgeving op dit vlak te torpederen. Ze dreigen de SEC zelfs met processen. Ze willen geen duidelijkheid geven, omdat ze vrezen met grote vreze dat die transparantie grond kan zijn voor allerlei organisaties en overheden om oliebedrijven aan te gaan klagen. Er lopen al de nodige rechtszaken in de VS en de sector is bang voor een lawine.

Kun je moet goed fatsoen nog in fossiel beleggen?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *