Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BlackRock neemt ESG-beleggen helemaal niet serieus

Hoe serieus moeten we de ESG-betogen van een financiële reus als BlackRock eigenlijk nemen. Doe geen moeite zegt de voormalig chief investment officer for sustainable affairs bij BlackRock, Tariq Fancy in een lang essay.

Fancy maakt van zijn hart bepaald geen moordkuil en neemt geen blad voor de mond. Zo vergelijkt hij de opstelling van BlackRock ten opzichte van Global Warming met de opvatting van de National Rifle Organisation ten opzicht van het grote aantal doden in de VS door geweervuur.

Volgens de NRA moet de overheid en de burger het massale wapengeweld bestrijden door nog meer geweren in te zetten. Geweren doden immers geen mensen. Mensen doden mensen.

Partijen als BlackRock preken dat een duurzame toekomst veilig te stellen is met behulp van ESG en veel duurzame en groene producten. Met andere woorden, de markt heeft opzichtig gefaald om de lange termijnbelangen van de maatschappij te dienen. Hoe poets je dat falen weg: door simpelweg nog meer markt in de strijd te werpen.

Het topmanagement gelooft ook geen snars van de eigen claims als zou er een flinke overlap bestaan tussen doelstelling en winst. De ideeën die de top pusht, dragen in de verste verte niet bij aan het oplossen van al lang verwaarloosde problemen.

(Later meer…)

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *