11 september : een andere reden

Elk jaar op 11 september staan we er even stil bij. Wat kunnen mensen elkaar verschrikkelijk dingen aandoen. In 2014 zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht zijn voor het geweld. Dat is meer dan in de 2e wereldoorlog. Extremisme, fanatisme, minachting! Respect voor de medemens is soms ver te zoeken. Helaas zullen de spanningen wereldwijd de komende jaren alleen maar toenemen. Je ziet spanningen tussen VS en Rusland en China. Daarnaast zijn er extremistische groeperingen die dood en verderf zaaien. Tel daarbij ook nog eens het veranderende klimaat en je hebt een onaangename basismix van oplopende spanningen en aanzwellende vluchtelingenstromen.

De defensie industrie is de winnaar van de huidige chaos en spanningen. Bekende namen zijn: Lockheed Martin, General Dynamics Corp, United Technologies, Boeing Co en Northern Grumman Corp!

Toch gaat dit artikel om een andere reden over 11 september.
Genoeg voedsel

Er is in de wereld genoeg voedsel voor iedereen. Sterker nog, wij hebben u herhaaldelijk gewezen op de mega graanoogst die er aan zit te komen. Deze oogst kan iedereen in de wereld van meer dan voldoende voedsel voorzien. Dat is goed nieuws! Goed nieuws is ook dat u als belegger hiervan kunt profiteren met behulp van putopties.

Wij hebben u als belegger al eerder tips gegeven hoe u met een optiestrategie in kunt spelen op stijgende of dalende markten. Dat gaan wij nu ook doen. Vraag onderaan dit artikel onze optiestrategie aan. Wij sturen u die KOSTENLOOS toe. Zo kunt u zelf ontdekken hoe goed wij werkelijk zijn.

Het moment van waarheid op 11 september

Donderdag 11 september om 18.00 Europese tijd zal the USDA, het Amerikaanse ministerie van landbouw, opnieuw een zogeheten Wasde rapport publiceren. Dit is een zeer belangrijke rapport, dat door de hele wereld nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Wij weten allang, dat in de VS een recordaantal hectare is ingezaaid met sojabonen en maïs. De kwesties, die nog om een antwoord vragen, zijn hoe het zit met de groei van de gewassen en wat de geraamde opbrengsten zijn, de yield!

Klik hier aanstaande donderdag om 18.00 uur om het rapport te lezen.

Het is zeer goed mogelijk, dat het ministerie opnieuw de omvang van de oogst opwaarts gaat bijstellen, zowel voor dit jaar als voor het komende oogstjaar. Het bureau INTL FCStone heeft hier al een voorschot opgenomen. Het is van mening dat er wel eens 14,595 miljard bushel van het land kunnen komen. Het USDA gaat uit van 14.032 miljard.

  • Dit Jaar komen er volgens Rabobank in de VS misschien wel 175 bushels maïs per acre van de veld. Het USDA schat het aantal op 167,4 bushel per acre
  • In Rusland komt er 12 miljoen ton maïs van het veld, een record
  • Maisvoorraden gaan wereldwijd oplopen naar 190 miljoen ton, een record
  • Recordoogsten mais in Oekraïne, Brazilië en Europa
  • Ook in 2015 zal in de VS een bovengemiddeld areaal met mais ingezaaid worden
  • Voor komend jaar schat het USDA, dat er 172 bushel per acre van het veld komen
  • Dankzij de recordoogsten en het grote areaal voor 2015 zal de prijs per bushel kunnen dalen naar $ 3.30. Een verdere daling naar $ 3 in 2016 is niet uit te sluiten

Serieuze investeerders kunnen hiervan profiteren. Wij hebben een optiestrategie ontwikkeld en hierin leggen wij u eenvoudig uit hoe u kunt profiteren van de dalende maisprijzen. Het is kosteloos en vrijblijvend. Wij leggen u eenvoudig uit wat voor strategie wij gaan hanteren. Wij laten u ook zien wat voor mogelijk rendement deze optieconstructie u biedt. Maak gebruik van ons aanbod, ook als u nog geen klant bent, of indien u ergens anders klant bent. In dat laatste geval kunt u ons gemakkelijk vergelijken met uw huidige bank of vermogensbeheerder.

Lees nog een keer onze visie van aantal maanden geleden. Hier is de link:

http://www.invincobenelux.com/article/Recordoogst-soja-in-aantocht-Benut-deze-beleggings.html

Op basis van al deze nieuwe en oude data kan de prijs voor een bushel wel eens tot onder $ 3,30 zakken. Ag Resource uit Chicago denkt dat de prijs voor een bushel mais in 2015 wel eens kan zakken tot $ 3.

Vorstrisico

Daarmee is niet gezegd, dat deze gang onvermijdelijk is. Er is altijd het gevaar, dat de vorst dit jaar vroeg invalt. Volgens the National Weather Service bestaat er een kans op vroege vorst in de noordelijke delen van de Great Plains. Een vroeg invallende vorst kan van invloed zijn op de omvang van de oogst. Door de moeilijke weersomstandigheden is de oogst dit jaar later dan normaal. Het rijpingsproces is in sommige regio’s nog niet helemaal voltooid. Daardoor is nu pas 35% van de mais gemaaid tegen 65% in meer normale periodes. Het weerstation benadrukt echter ook, dat er alleen nog maar sprake is van risico’s en niet van echte voorspellingen. De opwinding, die zich van de markt meester maakte toen er een melding kwam van kansen op vorst, is weer snel weggeëbd.

Op de wat langere termijn kan vrieskou wel een rol van betekenis gaan spelen. Een meteoroloog aan de Iowa State University, Elwyn Taylor, voorziet een nieuwe strenge winter met extreem lage temperaturen. Als dit idee bewaarheid wordt, dan kan de winter van 2014 – 2015 een bedreiging gaan vormen voor de graanoogst van 2015! Prijzen zullen dan niet verder wegzakken, maar eerder de neiging vertonen te gaan stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.