Tijd voor wat goed nieuws

Tijd voor goed nieuws. De kopersmelterijen in China werken weer op volle kracht en hetzelfde geldt voor de draadwalserijen. Waarom is dat van belang? Koper wordt voor alles en nog wat gebruikt en is daarmee een goede indicator voor de stand van de economie.

Niet alleen de productie stijgt, maar ook de prijzen gaan weer omhoog. Dat is weer goed nieuws voor koperproducenten als
Freeport-McMoRan en First Quantum. Hier past een kanttekening. De stijging is deels toe te schrijven aan leveringsproblemen als gevolg van het coronavirus

In China is de vraag naar koper in het 2de kwartaal met 4% gestegen, zo denken analisten. In Europa en de VS is het nog niet zover. Daar is het dieptepunt van de markt nog niet of nog maar amper gepasseerd. Maar de beweging lijkt definitief opwaarts en dat lijkt wereldwijd het geval te zijn.

Er is nog een probleem dat om een oplossing vraagt. Chileense mijnwerkers zijn er niet happig op om hun gezondheid in de waagschaal te stellen om de wereld snel van voldoende koper te voorzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.