Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is duurzaam beleggen niet te succesvol?

Het kon niet uitblijven. ESG-beleggen in aandelen(fondsen) is een gigantisch succes. En dus gaat ook vastrentend voor de bijl. Morningstar heeft berekend dat er in de eerste helft van dit jaar ruim $ 54 miljard naar obligatiefondsen is gevloeid. In heel 2020 was dat $ 68 miljard.

De vraag is zo groot dat het ene na het andere nieuwe obligatiefonds gelanceerd wordt. Die enorme toestroom in combinatie met de lancering van maar liefst 122 nieuwe ESG obligatiefondsen, doet onmiddellijk weer menig wenkbrauw fronsen.

Hoe groot is de kans dat hier op grote schaal sprake zal zijn van greenwashing. Hoe groot is de kans dat al die fondsen ook echt duurzaam zijn. Hoe groot is de kans dat al die fondsmanagers in staat en bereid zijn om ESG-criteria los te laten op obligatiefondsen.

Het is al een enorme klus om ESG-criteria met succes los te laten op staatsobligaties. Maar hoe moet het dan als het gaat om high yield of emerging markets?

Het nieuwe succes van de ESG obligatiefondsen is voor een deel toe te schrijven aan nieuwe regulering. In het VK zijn pensioenfondsen verplicht om de ESG-impact op investeringen in hun beleggingsbeleid mee te nemen. Ook treden nieuwe groepen beleggers tot de markt toe. Denk bijvoorbeeld aan de millennials. Die willen rendement maar ook nog eens goed doen.

Duurzaam beleggen breekt door. Het is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor uw portemonnee. De Kritische Belegger heeft een rapport opgesteld en 5 duurzame fondsen en etf’s geselecteerd met hoge verwachtingen voor de toekomst. KLIK HIER om het gratis rapport ter waarde van EUR 200 te ontvangen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *