Grondstoffen zijn uitgebroken

In onze jaarlijkse vooruitblik hebben we al gewezen op de correctieve beweging van de CRB Index sinds medio 2022. Technisch gezien vond de consolidatie plaats in de vorm van een klassieke correctievlag.

De CRB-index, een belangrijke graadmeter voor grondstoffen, is na een correctieperiode van ruim een jaar gestegen. De koers was de afgelopen maanden in een driehoek gevangen, maar is nu daarboven uitgebroken. Dit is een positief signaal dat wijst op een potentiële voortzetting van de stijging.

Belangrijke Ontwikkelingen

Wat interessant is, is dat dit patroon dat we hebben beschreven, de grondstoffenbarometer vorige week heeft doen stijgen. Deze stijging, die we een “bullish” vlagontbinding noemen (de bovengrens is momenteel 318 punten), ging ook samen met het terugwinnen van de pieken van 2014 en 2012, die respectievelijk op 314 en 322 punten lagen.

Conclusies en Vooruitzichten

Alles bij elkaar genomen, betekent deze ontwikkeling dat we kunnen verwachten dat de opwaartse trend van de afgelopen jaren zal doorgaan. Het eerste doel is nu het hoogtepunt van meerdere jaren van 2022, dat op 351 punten lag, voordat we ons richten op de piek van april 2011, die op 371 punten lag. Als we kijken naar het patroon van de correctievlag dat we eerder hebben besproken, kunnen we zelfs schatten dat het potentieel voor verdere groei op de lange termijn ongeveer 400 punten is. Om ervoor te zorgen dat we deze recente stijging niet verliezen, is het belangrijk dat we in de toekomst niet meer onder het hoogtepunt van 2014, dat op 314 punten lag, komen.

Niveau Punten
Steun 1 314
Weerstand 1 318
Weerstand 2 322
Weerstand 3 351
Weerstand 4 371
Potentiële Weerstand 400

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.