Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waar gaat de goudprijs dit jaar naar toe ?

Nog steeds aangemoedigd door het gouden jaar 2019, voorspellen specialisten en analisten van edelmetaal ook een stijgende goudprijs voor 2020. Nadat goud in 2019 de hoogste prijs in zes jaar bereikte van meer dan $ 1500 per troy ounce (de grootste jaarlijkse stijging sinds 2010), blijft de aantrekkingskracht van het gele edelmetaal hoog. Euro Leaders heeft er een paar experts over gesproken.

U hebt weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De huidige goudprijs wordt verhandeld op verschillende handelsplatforms in Amerikaanse dollars per troy ounce (afkorting: oz; 31,103 gram). De prijsvorming een moeilijk te begrijpen proces. Het wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod en wordt aangevuld met speculatie op de korte termijn, verwachtingen op de lange termijn en wereldwijde economische ontwikkeling.

Maar goud zou geen goud zijn als er niet altijd een zekere onvoorspelbaarheid of inconsistentie (volatiliteit) in de prijsstelling was. Dit beantwoordt de vraag wanneer de tijd rijp is om geld in te wisselen voor goud. Degenen die hun vermogen willen beschermen, moeten in goud beleggen. Ongeacht de huidige, vaak humeurige goudprijs.

Goud blijft een drijvende kracht

De ontwikkeling van de goudprijs voor 2020 is naar boven gericht. Volgens een onderzoek van 40 analisten en experts in edelmetaal wordt de verwachte gemiddelde prijs voor 2020 gezien op USD 1.537 / troy ounce. In 2019 was de gemiddelde goudprijs $ 1,375 / troy ounce. Het vooruitzicht voor 2020 suggereert dat goud ook dit jaar een inflatiebestendige valuta blijft. Een investering met veel potentieel. ”

Kilian West van de in Berlijn gevestigde handelaar in edelmetaal valvero GmbH gelooft dat veel indicatoren die de goudprijs in 2019 in gang hebben gezet, blijven staan ​​voor continu positieve groei met een berekenbaar terugvalpotentieel. Naast de analisten van Valvero wijzen andere experts op de aanhoudende lage rentefase, de gevolgen van het definitieve Brexit-scenario en de aanstaande regeling in het handelsconflict tussen de VS en China. Ze geloven dat de goudprijs op de middellange termijn zal schommelen tussen USD 1.550 en USD 1.515. Dit smalle handelsbereik zou zelfs vóór de Amerikaanse verkiezingen in november kunnen worden doorbroken, waardoor goud omhoogschiet naar $ 1.600 tot $ 1.650 per troy ounce.

Goud is een kwestie van vertrouwen

Zelfs als de escalatie tussen de Verenigde Staten en Iran wordt gepauzeerd waarvan je niet weet hoe lang het zal duren en waar het conflict naartoe gaat, trekken angstige beleggers zich al terug uit de veilige haven van goud en schakelen ze over naar aandelen en andere vormen van investeringen. Deze momentopname geeft ongetwijfeld de goudprijs onrustige weken en zet het onder enorme druk. De overbought situatie aan het begin van het jaar wordt langzaam in perspectief geplaatst. Deze prijscorrecties op bepaalde steun- en weerstandslijnen geven een gezonde beweging aan de algemene goudprijsontwikkeling. Alle andere factoren zijn vluchtig en kunnen niet worden voorspeld door analisten of experts. De goudprijs afgelopen donderdag was $ 1.557,20.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *