Goud: bodem is in zicht

De goudprijs staat onder wederom onder druk. De prijs van het edelmetaal kelderde vrijdag na het verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Goud zakte vandaag even naar $1.212, de laagste prijs in vijf maanden. Volgens analisten wordt de goudprijs gedrukt doordat Trump beloofd heeft $1.000 miljard te besteden op infrastructuur. Het effect hiervan zou een hogere inflatie kunnen zijn. Ook het vooruitzicht van een renteverhoging in december door de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, drukt het sentiment.  Volgens technisch analist Wang Tao kan goud steun vinden tussen $1.204 en $1.210. Een daling onder de $1. 205 kan volgens Michael Boutros een verdere zwakte teweegbrengen richting de $1.170

Eerder dit jaar gaven wij al aan dat een correctie van de goudprijs verwacht kon worden. Elke stijging heeft immers twee benen nodig een ene golfbeweging is niet lineair. Dat betekent dat nu een hogere bodem wordt gevormd waarna de goudprijs mogelijk in december de opmars gaat voortzetten.

Goudprijs weekgrafiek
Goudprijs weekgrafiek

In september 2011 werd een top gezet op $1,920. Vervolgens trad een correctie op naar $1.043. Het herstel stokte bij het 61,8 retracement niveau. De 50% lijn ligt rond $1.189.

Signalen

Voor goud en zilver hebben wij een handelssysteem ontwikkeld die signalen afgeeft voor de edelmetalen: T&J_commodities. U kunt dit gratis volgen via twitter: T&J_commodities. Mocht u belangstelling hebben dit per SMS te ontvangen, dan is dat ook mogelijk tegen een kleine vergoeding.

Het handelssysteem herkent bepaalde patronen en geeft koop “long” en verkoop (“short”)signalen af. Het systeem zit nu bijvoorbeeld short op goud sinds 1167.6.  (Sold XAUUSD 1267.6). De koersen zijn gebaseerd op basis van CFD’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.