Goed instapmoment in goudmijnen

Een recente aankoop in de portefeuille van Critivestor betreft de Market Vector Gold Miners ETF. Dit is een ETF die investeert in 39 aandelen van goudmijnen wereldwijd. Het zijn de grootste goudmijnen ter wereld.

Als er ook maar één asset class is die beleggers de afgelopen drie jaar heeft teleurgesteld dan is het wel goud. Veel beleggers zijn hun posities met betrekking tot goud nu aan het heroverwegen. Jaren van kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve Board en andere centrale banken laten inmiddels hun sporen nagelaten in de economieën. Beleggers kunnen zich zo langzamerhand echter de vraag stellen of de centrale banken niet te veel verruimd hebben. Dreigt er na verloop van tijd geen gevaar van een oplopende inflatie.

De goudmijnen zijn historisch ondergewaardeerd ten opzichte van de goudprijs. Deze onderwaardering is na een jarenlange daling dusdanig dat het voor beleggers een goed moment lijkt om in te stappen. Om een goede spreiding te verkrijgen binnen een portefeuille is de ETF van Market Vectors een uitkomst. De ETF is zwaar geconcentreerd in Canada, de VS, Zuid-Afrika en Australië. De grootste holdings binnen de ETF zijn Goldcorp, Barrick Gold en Newmont Mining.

De ETF heeft een kleine 8 miljard dollar ondermanagement en staat genoteerd aan de NYSE. De huidige koers is $ 26,66. De prijs van de ETF bereikte in de zomer van 2011 een piek van ruim 66 dollar.  Om vervolgens naar een bodem te zakken van ruim 20 dollar in 2013. Sindsdien is de ETF weer aan het herstellen. Het rendement bedraagt YTD ruim 26 procent. Het tickersymbool is GDX.

Critivestor

Met Critivestor beleggen we wereldwijd in aandelen en obligaties, met een brede spreiding. Wij letten daar ook op het dividendrendement. De beleggers die de portefeuille volgen ontvangen dit dividend (kan oplopen tot bijvoorbeeld 7,7 % ).

Wij hebben een nieuwsbrief met een portefeuille die op basis van trackers, belegd: Critivestor. Het is een nieuwsbrief  die geschikt is voor de lange termijn belegger. In oktober 2011 zijn wij met deze portefeuille begonnen. Het startkapitaal was 10.000 euro. Het rendement voor dit jaar bedraagt 11,26%. Wij beleggen gespreid en hebben in de afgelopen jaren bewezen een goed rendement te halen. Daarnaast hebben we lage transactiekosten.

De trackers kunnen in principe bij Binck aangekocht worden.

Als u niet de hele dag de beurs wilt volgen en ook gespreid wilt beleggen met een prima rendement, dan is Critivestor wat voor u. Wilt u ook lid worden van deze service?: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.