Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers dumpen goud

Het edelmetaal staat momenteel op de verkooplijsten. Na het eerste positieve nieuws over een coronavaccin, verleggen beleggers het geld naar de aandelenmarkt. Ook het rentebeleid speelt een rol bij de goudprijs.

Beleggers zijn momenteel minder geïnteresseerd in beleggen in goud. Begin vorige week, toen het eerste nieuws over een effectief coronavaccin ter sprake kwam, begon de verkoop. Het edelmetaal is sindsdien 4,5 procent goedkoper geworden tot $ 1.852 per troy ounce.

Enerzijds wenden beleggers zich af van goud af omdat ze wedden op een einde aan de pandemie en hun geld meer in aandelen willen investeren. Aan de andere kant zou er niet veel aan de hand moeten zijn met de rentetarieven in de VS, zei Jochen Stanzl, marktanalist bij de beursvennootschap CMC Markets. “Het verlagen van de belangrijkste rentetarieven naar negatief terrein blijft een hete hangijzer in de VS die niemand wil aanraken.” Dit zou ook de prijsstijging voor goud kunnen beperken, aangezien de prijs al sterk heeft gereageerd op de daling van de rentetarieven in de VS dit jaar.

De goudprijs heeft dit jaar gepiekt op 8 juli op $2.075. Sindsdien is het gezakt naar $1.807 nu. Dat betekent een daling van circa 13%. Voor het gehele jaar staat de prijs van het edelmetaal nog steeds 19% hoger.

De prijs vertoont momenteel een zekere volatiliteit, maar is verre van een negatieve trend. Integendeel: Experts voorspellen dat de koersontwikkeling nog voor verbetering vatbaar is.

Beleggen met gemak

U wilt wel profiteren van de kansen op de beurs maar u heeft weinig tijd of u wilt simpelweg van uw vrije tijd genieten, Dan is Automatisch Beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Sinds 2015 is een winst gemaakt van 400%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beleggers dumpen goud”

 1. Avatar
  Christian D'HOOGHE

  Beste Mijnheer Ersintepe,

  Maandag en dinsdag van deze week waren zeer teleurstellend voor de ontwikkeling van de goudprijs. Een 60-tal punten omlaag op deze 2 dagen is een heel forse daling ; alsof het nog niet voldoende was, is nu gisteren vrijdag terug een forse aderlating gebeurd. Komt het nog goed met de goudprijs. Ondanks deze tegenslagen koester ik nog stille hoop voor het komend jaar en hopen we dat de grens van 1900 US-dollar doorbroken wordt. Wat is Uw deskundige zienswijze, Mjnheer Ersintepe, in deze problematiek ?
  Met ongeduld kijk ik uit naar Uw opinie,
  Christian D’Hooghe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *