Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geen obligaties, maar grondstoffen

Vanaf vandaag zal Paul Rodenburg, werkzaam bij de onafhankelijke broker en vermogensbeheerder Darion Capital Management (DCM), wekelijks een bijdrage leveren aan De Kritische Belegger. Paul is gespecialiseerd in gestructureerde producten en specialistische beleggingsfondsen. Wij wensen hem veel succes toe. Hieronder volgt zijn eerste column.

Een overzicht van onze columnisten is te vinden op: https://www.dekritischebelegger.nl/over-de-site/wie-is-wie/

Met vriendelijke groet,

Satilmis Ersintepe

Geen obligaties, maar grondstoffen

Voor het nieuwe beursjaar verwacht ik een zijwaartse beweging tot licht stijgende koersen. Dat klinkt misschien niet spectaculair, maar je mag ook nog geen economische wonderen verwachten. De economie zal in het westen langzaam aantrekken. Door de problemen met pensioenen en onzekerheid over werkgelegenheid sparen gezinnen gemiddeld meer. Bedrijven zullen problemen blijven ondervinden met de financiering van hun activiteiten.

Er hoeft maar iets mis te gaan met een van de landen in de Eurozone en de markten krijgen weer een tik. Bovendien mag je niet uitsluiten dat een stijging zal worden beantwoord met een verkoopgolf. In 2011 liggen de meeste kansen op het gebied van garantieproducten, emerging markets en grondstoffen. Het wordt waarschijnlijk een heel beweeglijk jaar. De bankaandelen kunnen het wat beter doen vanwege de monetaire verruiming en een goede ontwikkeling van de resultaten. En kleinere bedrijven met veel cash zijn interessant, omdat dit potentiële overnamekandidaten zijn. De rente zal het komende jaar niet echt meewerken, mede door een iets hogere inflatie. Die is toe aan een lichte stijging en dat gaat dan gepaard met een correctie op de obligatiemarkt.

Zo lang de markten nog steeds overdreven reageren op bedrijfscijfers (bijvoorbeeld ASML of Philips) waarbij de marktkapitalisatie met miljarden per dag fluctueert adviseren wij te beleggen door middel van gestructureerde garantie producten. Dergelijke producten zijn vooral populair bij  grondstofbeleggers. Grondstofprijzen stijgen verder, maar zijn zeer volatiel, de belegger wil wel graag een parachute en kan hiermee eerder gemaakte winsten veiligstellen en toch blijven speculeren op een mogelijke stijging.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *