Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Alternatief voor beleggen in goud

Palladium is een edelmetaal dat vooral wordt gebruikt voor katalysators in auto’s. De prijs van Palladium trekt aan omdat de auto-industrie in de VS het boven verwachting goed doet. Maar er is nog een reden waarom Palladium voor beleggers interessant is. Het is net als goud een edelmetaal. Waar goud echter geen industriële toepassingen kent geldt dat voor Palladium wel. Het is dus en een belegging in een waardevast edelmetaal en een belegging in een metaal benodigd voor grootschalige industriële productie.

Beleggers bevreesd voor de voortdurende onzekerheid op de financiële markten kunnen hun blik dus verleggen van traditionele vluchthavens als goud en zilver naar palladium. Daarnaast groeit de Amerikaanse autoproductie in het hoogste tempo sinds twee jaar. Bedenk dat overheden steeds meer maatregelen treffen om de uitstoot van fijnstof en roetdeeltjes door wegverkeer te beperken. En palladium is nodig voor katalysatoren. Terwijl de vraag naar palladium aantrekt kampen de mijnbouwers steeds meer met productieproblemen. Lonen stijgen en de energie wordt steeds duurder. Volgens insiders zal de productie van palladium (vnl. in Rusland en Zuid-Afrika) juist afnemen.

Tip van de Week Koop: ETFS Physical Palladium (PHPD)

De koers van deze ETF volgt de prijs van een ounce Palladium (31,1 gram) één op één. De huidige koers van deze ook in Amsterdam genoteerde ETF doet nu € 49. In januari werd een top bereikt van ruim € 61 om vervolgens weg te zakken naar € 40 in de eerste week van oktober. In de herfst van 2008 deed de ETFV echter nog maar € 14.

Wanneer uitstappen?

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.

U kunt kiezen voor een proefabonnement van 1 maand voor slechts 39 euro inclusief BTW of een driemaandabonnement voor 99 euro inclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie en meldt u aan via:critivestor@dekritischebelegger.nl. Vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land en tevens voor welk abonnement u kiest.

Datum advies: 8 december 2011
Koers: € 49
ISIN Code: JE00B1VS3002

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Alternatief voor beleggen in goud”

 1. Avatar

  Aha, Palladium een van mijn favoriete edelmetalen, heb het in het verleden al eens ten berde gebracht op deze site.

  Ik ben eigenlijk niet zo van de ETF’s, doe mij maar fysiek.

  Maar dat geeft ook de nodige problemen als je het geheel thuis opslaat. Ik had 30000oz zilver, 30000oz goud, 30000oz palladium, 30000oz platina + 30000oz titanium(g1)staf vierkant 40×40 op de deel liggen.
  Totdat s’nachts het geheel luid krakend door het plafond naar beneden kwam vallen.

  Sindsdien heb ik het geheel ergens in een opslag ter bewaring neergelegd & ben voor het eerst overgestapt op ETF’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *