Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zet stijging Britse pond door?

Het Britse pond sterling staat op het hoogste punt sinds december, nadat de Britse premier Theresa May vervroegde verkiezingen heeft uitgeschreven. Rond 13.00 uur was de munt ruim 1,186 euro waard, een halve procent meer dan gisteren. Beleggers zijn zichtbaar blij met de duidelijkheid die May met haar aankondiging creëert.

Wij hebben u op 23 maart gewezen dat het Britse pond het ergste achter de rug heeft en klaar is om te stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro.

Valutahandelaren waarschuwen echter dat de recente stijging van de munt van korte duur zal zijn en dat de opleving technisch van aard is.  Volgens analist Viraj Patel van ING is er sprake van een”short-squeeze” en is de sterkte fundamenteel gezien niet gerechtvaardigd. Een “short-squeeze” is een onverwachte opwaartse beweging in de koers van een aandeel waardoor partijen die short zitten aandelen moeten inkopen om hun posities af te dekken. Deze aankopen zorgen voor nog hogere koersen, waardoor nog meer shortposities moeten worden afgedekt.

Volgens cijfers van het CFTC is te zien dat er veel shortposities rond het pond werden opgebouwd eind februari. GBP/USD (nu 1,2816) noteerde destijds tussen 1,22 en 1,25. Volgens Petel zijn slechts 40% van de shortposities nu afgedekt en hebben speculanten in de recente weken zelfs shortposities bijgekocht. Zij verwachten dus een verdere daling.

“Een doorbraak van de 1.2775 in de GBP/USD (hoogtepunt van december) is op korte termijn waarschijnlijk. Als de short-squeeze aanhoudt kan de valutapaar makkelijk de 1,30 bereiken in de komende weken”, aldus valuta-analist Georgette Boele van ING in Amsterdam. Na de short-squeeze kan de Britse pond de daling weer hervatten omdat de marktposities aangepast en meer gebalanceerd zijn. De onzekerheid over de verkiezingen kan eveneens de waarde van de munt drukken.

Winst van ruim 5.400 euro

Het is mogelijk om geld te verdienen met bewegingen op de valutamarkten. Wij bieden een  handelssysteem in valuta aan met positieve resultaten. In zes maanden is er een winst geboekt van ruim 5.400 euro. Vul uw gegevens in en wij sturen u alle informatie over dit bijzondere handelssysteem gratis naar u toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *