Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waarom het Britse pond zal herstellen

De Britse pond heeft het ergste achter de rug en is klaar om te stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro. De munt kan een opmars maken naar 1,25 per euro. Dat schrijft analist Hans Redeker van zakenbank Morgan Stanley. Hij noemt een aantal redenen voor deze opleving. Ten eerste is het sentiment extreem negatief.  De markt is pessimistisch dat het moeilijk is om nog verkopers te vinden zelfs als het renteverschil wijst op een veel lage pond. Daarnaast zijn de seizoenspatronen gunstig voor de valuta. In april begint het belastingjaar in het Verenigd Koninkrijk (VK) en verwacht kan worden dat de belastinginkomsten de munt zullen stuwen.

Ook zijn beleggers te negatief over het vertrek uit de Europese Unie (EU). De EU zal in moeilijk vaarwater met de Verenigde Staten komen omdat dat land de scheve handelsverhoudingen niet meer tolereert. De EU heeft namelijk een groot overschot op de handelsrekening en Trump wil daar van af. De EU zal het economische moeilijk vinden om zowel averij op te lopen op de handel met de Verenigde Staten als met het VK. Verwacht kan worden dat de EU zijn toon ten opzichte van de Britten zal matigen. Ten slotte is de rijksbegroting niet meer fiscaal neutraal na de U-bocht op de bijdrage voor nationale verzekeringen. Die zal goed uitpakken voor de munt.

Profiteren van valutabewegingen

Als particuliere belegger kunt u profiteren van de bewegingen op de valutamarkten maar dit is echter niet makkelijk. Daarom hebben wij een hulpmiddel voor u ontwikkeld: een volautomatische systeem die signalen afgeeft op de valutapaar euro-dollar (EURUSD), het Britse pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar (GBPUSD) en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen (USDJPY). Dit systeem heet Tom & Jerry FX.  De resultaten zijn niet onverdienstelijk: sinds 10 oktober is er een winst geboekt van  € 5.500. Dat is een rendement van 22%.

Wilt u ook profiteren van dit systeem en heeft u de tijd niet er voor om het alles te volgen? Dan kunt u automatisch beleggen.

Klik hier om de gratis brochure aan te vragen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *