Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Turkse lira in vrije val

De glijvlucht van de Turkse lira zet zich door. De munt staat op een verlies van 67% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is het laagste stand sinds 2008. De Turkse valuta daalde naar 3,50 per dollar waarmee het verlies voor dit jaar 17% bedraagt. Na de Argentijnse real en de Mexicaanse peso de zwakste munt van de opkomende markten. De daling zet druk op de centrale bank om de glijvlucht te stoppen. Vorige week werd al de rente verhoogd maar dit zette weinig zoden aan de dijk.

Bron: Jeroen Blokland
Bron: Jeroen Blokland

“De markt heeft het voor het zeggen omdat de centrale bank alleen de valuta kan verdedigen door de rente op te schroeven. Tegelijkertijd spreken de politici zoals president Erdogan uit tegen een renteverhoging”, aldus Cristian Maggio van TD Securities.

Ook ten opzichte van de euro levert de munt waarde in. De Turkse lira daalde donderdag met 2% naar 3,5063 per dollar en naar 3,7184 per euro. Wij hebben reeds in 2013 gewaarschuwd voor een daling van de Turkse lira ten opzichte van de euro. “Het valutapaar is uitgebroken uit een symmetrische driehoek”. De koers destijds was 2,5719 per euro. Dat zou dus een rendement betekenen van ruim 44%.

Valutasignalen

Wij hebben een volautomatische systeem ontwikkeld die signalen afgeeft op de valutapaar euro-dollar (EURUSD), het Britse pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar (GBPUSD) en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen (USDJPY). De signalen zijn te volgen via twitter: https://twitter.com/TJ_currencies

Mocht u belangstelling hebben om automatisch mee te doen, dan is dat mogelijk. Klik hier voor de brochure.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *