Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Beurs stijgt met 19% in 2017

Het is weer tijd om de glazen bollen uit de kast te halen en te voorspellen hoe het volgende jaar zal vergaan. Analisten zijn in het algemeen minder enthousiast over aandelen in 2017. Dat is voor Bank of America Merrill Lynch juist een aanleiding om met een roze bril te kijken. Volgens de “Sell Sell Side Indicator”, een contraire indicator, kan de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 in de komende twaalf maanden met 19% omhoog. In de afgelopen 30 jaar gaf deze indicator voor 90% de correcte beweging aan.

Deze indicator meet de optmisme op aandelen en bevond zich in november op de hoogste stand in zes maanden, de grootste toename in meer dan een jaar. Mogelijk is een flinke rally op komst maar dit kan tegelijkertijd ook het einde betekenen van de beweging omhoog. “De opleving van Wall Street kan de eerste stap zijn naar een euforie in de markt wat typisch het einde van de bull markt kan inluiden”, aldus analist Savita Subramanian.

De analisten van Bank of America hebben een basiskoersdoel eind 2017 voor de beursgraadmeter van 2,300. Dat is een stijging van iets meer dan 5%. Een optimistische scenario is, als de bovenstaande indicator in ogenschouw wordt genomen, een snelle stijging van de koers van aandelen. Daarbij kan de S&P de opmars voortzetten naar 2700. De sombere scenario is een daling met 27% naar 1600 punten.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.