Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Japanse yen: forse stijging op komst ?

De Amerikaanse dollar is bezig met een correctie na de forse stijging van de afgelopen weken. Een herhaling van de beweging in de jaren 90 van de vorige eeuw is volgens sommige beleggers mogelijk. De Japanse munt nam destijds in waarde toe na handelsgeschillen.

USDJPY
USDJPY

De dollar is sinds de presidentsverkiezingen gestegen van 101,205 yen naar 118,084. Dat niveau werd op 5 januari opnieuw getest waarna een dubbele top ontstond. Sindsdien heeft de dollar terrein verloren en staat op 114,240 yen.

De verkiezing van Donald Trump had als effect dat de renteverschil tussen Japan en de Verenigde Staten opliep. De hoop op een stimulans van de economie had een opdrijvend effect op de Amerikaanse rente. Dit moedigde beleggers aan om dollars te kopen. Deze correlatie is enigszins verzwakt in het nieuwe jaar, nu de yen ondanks de groeiende renteverschil stijgt. De houding van Trump is hier debet aan. De kersverse president benadrukte vooral een protectionistische koers te gaan varen. Dat komt de wereldhandel waarschijnlijk niet ten goede, omdat handel drijven duurder wordt tussen verschillende landen. Zo heeft hij een streep gezet door het handelsverdrag TPP,

Valutamarkten zijn gevoelig voor deze ontwikkelingen. Handelaren gebruiken de yen als vluchthaven als afdekking tegen het risico dat protectionisme de wereldeconomie nadelig zal beïnvloeden. Sommigen zijn bang dat een aanhoudend harde houding van Trump zal leiden tot een soortgelijke situatie als in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw.

Het blijft als valutahandelaar dus opletten geblazen op de ontwikkelingen met betrekking tot protectionisme. Die kunnen voor een grote beweging gaan zorgen.

Beleggen in valuta

Wij bieden een  handelssysteem in valuta aan met uitzonderlijk positieve resultaten. Vul uw gegevens in en wij sturen u alle informatie over dit bijzondere handelssysteem gratis naar u toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Japanse yen: forse stijging op komst ?”

  1. Avatar

    Op een MT4, of MT5, platform zit een Fibonacci tool, extensions/retracements, had deze in de grafiek geplaatst dan was in éen klap de richting, en het niveau gelijk duidelijk.Wat Trump zegt, of doet, heb je gewoon niets mee te maken, die niveau’s gaan gewoon gehaald worden! Jammer dat de grafiek dus niet volledig is….Het zal alles te maken hebben met het handelssysteem waarschijnlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *