Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Euro: het bezit van de zaak…

Het gezegde “Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak” geldt vandaag voor de euro. De euro steeg in aanloop naar de Franse verkiezingen naar de hoogste stand van het jaar. De hoop op een verkiezing van Emmanuel Macron stimuleerde de munt. Vlak na de prognose steeg de Europese eenheidsmunt naar 1,1022 maar al gauw kwam de klad er in. Belegger richten nu weer de aandacht op de moeilijkheden van de nieuwe president om zijn beleid door te voeren.

Tijd om te verkopen?

De euro heeft te maken met een wereldwijde afnemende vraag. De meest recente cijfers van de BIS, de toonaangevende club van centrale banken, laten een transactievolume van 13,9 biljoen dollars zien, een stijging van 60 miljard in het derde kwartaal van 2016. De transacties in euro daalde juist  met 160 miljard naar 8,1 biljoen dollar. Naast een afnemende vraag heeft de Europese eenheidsmunt te kampen een toegenomen aanbod. Voor het eerst in de geschiedenis hebben centrale banken het geldaanbod meer dan 200 miljard dollar per maand laten stijgen zonder dat er sprake was van een crisis of recessie. De ECB, de Europese Centrale Bank, nam hiervan bijna een derde voor zijn rekening. De enorme monetaire verruiming heeft reeds 1200 miljard euro gegenereerd.

Wilt u uw vermogen snel laten groei en heeft u weinig tijd? >>>VRAAG HIER NU KOSTELOOS ONZE BROCHURE AAN <<<

Daar tegenover staat dat de eurozone een overschot heeft op de lopende rekening een factor die de euro ondersteunt. Door dit overschot nemen de deviezenreserves namelijk geleidelijk toe. Het toont aan dat de Europese economie solider is dan velen denken. Devaluatie is niet goed voor de export. Sinds de lancering is de euro met 23% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De exportgroei is echter aanzienlijk vertraagd. Het is dus een mythe dat een goedkoper munt de export stimuleert. De export nam toe tussen landen binnen de eurozone.

Het lijkt er op dat de euro verder aan kracht inboet ten opzichte van de Amerikaanse dollar vanwege het grote geldaanbod. Het risico bestaat dat beleggers het vertrouwen verliezen in de euro als de monetaire verruiming zich nog doorzet.

Automatisch Beleggen

Als u weinig tijd heeft en toch wilt profiteren van de kansen in de valutamarkt, dan is ons handelssysteem geschikt voor u. Het biedt een uitstekende manier om uw beleggingen te spreiden. Met slechts een gering bedrag en zonder veel tijd te hoeven besteden kunt u uw vermogen snel laten groeien!

Resultaten per kwartaal:

Kwartaalverdeling
Oktober-december  €                          2.856
Januari-maart  €                          5.380
April-juni  €                          -1.062
Eindtotaal  €                         7.174  

Vul uw gegevens in en wij sturen de gratis brochure per e-mail naar u toe.

>>>VRAAG HIER NU KOSTELOOS ONZE BROCHURE AAN <<<

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *