Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

EUR/USD heeft weinig ruimte naar boven

De euro is ten opzichte van de dollar in de afgelopen dagen hersteld, ondanks deze stijging ziet analist Valeria Bednarik weinig opwaarts potentieel.

De sombere cijfers uit de VS zorgden voor extra druk op de Amerikaanse munt, aangezien de orders voor duurzame goederen in juni met 0,8% MoM stegen, veel slechter dan de verwachte 2,1%. De kernwaarde, Nondefense Capital Goods Orders ex Aircraft, steeg met 0,5% en miste ook de verwachtingen. Positief is dat het consumentenvertrouwen van CB verbeterde tot 129,1 van een naar boven herziene 128,9 in juni.

Woensdag ligt de focus op de Fed. Verwacht wordt dat de centrale bank haar monetair beleid on hold zal houden, terwijl ze de eerste lijnen trekt voor de spoedige afbouw, waarschijnlijk voor het laatste kwartaal van het jaar. Het is vermeldenswaard dat het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus in de VS een risico kan vormen dat de Fed niet zou negeren.

EUR/USD korte termijn technische vooruitzichten

Het EUR/USD-paar handelt in de buurt van de genoemde dagelijkse top, positief op de korte termijn. De 4-uurgrafiek laat zien dat de euro ten opzichte van de dollar voor het eerst in bijna twee maanden boven de 100-daags gemiddelde is gestegen. De 20-daags gemiddelde kruipt langzaam omhoog. Het herstel kan aanhouden tot 1.1920 als het paar met enig momentum door de hoogste stand komt.

Steunniveaus: 1.1795 1.1750 1.1705

Weerstandsniveaus: 1.1840 1.1885 1.1920

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *