Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vlucht in US Dollars zet door. Tot hoever?

De US Dollar index, een maatstaf voor de waardering van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de belangrijkste overige valuta, steeg dinsdag naar 98.73. Ten opzichte van eind 2014 bedraagt de koersappreciatie nu al meer dan 9%. Vergelijkbare omvangrijke rallies doen zich meestal voor vanaf paniekbodems, zoals in 1980, 1990, 1992 en 2008. De stijging van de US Dollar is nu al voor het derde kwartaal op rij bezig met een opmars. Sinds 30 juni 2014 is de ‘greenback’ met al meer dan 23% gestegen. Voor het laatst deed dit fenomeen zich voor in het tweede kwartaal van 1981 (waarna tot in maart 1985 nog een stijging van 50% volgde!).

Analisten geraadpleegd door persbureau Reuters verklaren de dollarstijging door de recente sterker dan verwachte Amerikaanse banencijfers. Het Amerikaanse Stelsel van Centrale Banken – de Federal Reserve (Fed) – zal naar verwachting al in juni tot een renteverhoging besluiten. Volgende week komt de Fed in een vergadering bijeen. Indien het woord ‘geduld’ niet meer aan de orde komt, dan lijkt een rentestijging in juni zo goed als zeker. De stijging van de dollar trekt echter een wissel op de exportpositie van de Verenigde Staten, hetgeen een drukkend effect zal veroorzaken op de olieprijzen en winstcijfers. Het gevolg hiervan is dat op Wall Street de koerswinsten van dit jaar werden verzilverd. Zorgen over de bereidheid in Griekenland om serieuze afspraken te maken om aldaar de economische problemen het hoofd te bieden voeden de onzekerheid. Beleggers vluchten daarom uit risicovolle waarden richting de zeer liquide dollar.

Technische Analyse US Dollar index 10 maart 2015:

Menig valuta-expert spreekt momenteel over ‘overshooting’-karakteristieken in de valutamarkt. Op basis van diverse technische indicatoren wordt deze waarneming bevestigd. De stijging buiten de BollingerBands(20) is hiervan een voorbeeld. Op basis van kwartaaldata wordt het koersdoel 102.50.

Contract Specifications

 

Symbol DX
Name U.S. Dollar Index (DX)
Exchange ICEUS
TradingMonths March, June, September, December (H, M, U, Z)
Contract Size $1,000 times Index
TickSize 0.01 points ($10.00 per contract)
Daily Limit None
TradingHours 7:00p.m. – 4:00p.m. (5:00p.m. start on Sunday) CST
Last Trading Day The second business day prior to the third Wednesday of the expiring month
Value of One Futures Unit $1,000
Value of One Options Unit $1,000

Gratis nieuwsbrief

Rendabel Beleggen biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Wilt u financieel onafhankelijk worden KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Vlucht in US Dollars zet door. Tot hoever?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *