Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is de dollar-dump begonnen?

De Amerikaanse dollar is ten opzichte van de belangrijkste rivalen gezakt naar de laagste stand sinds november. De munt wordt gedrukt door de politieke onzekerheid rondom Trump. Hiermee heeft de “greenback” alle winsten sinds de verkiezing verspeelt.

De dollar-index (“DXY, +0.40%”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar, steeg begin januari naar de hoogste stand in 14 jaar. Beleggers anticipeerden op een toename van de uitgaven om de economie te stimuleren. Beurzen en dollar stegen naar recordhoogtes.

Source: marketwatch.com

Washington kan de toon zetten voor de dollarkoers en elke politieke ontwikkeling kan aanleiding vormen voor meer verkoopdruk. Het sentiment kan eveneens bepaald worden door verwachtingen voer het rentebeleid van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. St. Louis Fed President James Bullard zei vrijdag dat het plan om de rente tweemaal te verhogen te agressief was en wees op de recente afkoeling van de economie.

Het Britse pond en de euro stegen in waarde waarbij de munt van het Verenigd Koninkrijk weer boven de 1,30 steeg, gedurende de mini-flash crash  op donderdag avond. Het pond steeg (GBPUSD)  0,7% naar 1,3017 maar kelderde plotseling naar 1,28888 voordat een herstel intrad. De munt werd gesteund door sterke cijfers over de detailhandelsverkopen die naar de hoogste stand in acht maanden zijn gestegen. Het Britse pond is dit jaar met 5% in waarde toegenomen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Handelssysteem voor valuta

Behalve met aandelen scoren we ook prima met ons handelssysteem voor valuta. In de afgelopen dagen konden we prima profiteren van de dollarzwakte. Zo hebben we een longpositie op de euro-dollar genomen en gesloten met een winst van ruim 2.100 euro. Klik hier voor de volledige resultaten. De winst is nu ruim 13.000 euro in zeven maanden.

Brochure

Vul uw gegevens in en wij sturen geheel vrijblijvend de gratis brochure over dit systeem per e-mail naar u toe. >>>VRAAG HIER NU KOSTELOOS ONZE BROCHURE AAN <<<

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *