Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De AUD/USD valutapaar

AUD/USD, dit is een aanduiding van een valutapaar. Het is de Australische Dollar(AUD) ten opzichte van de Amerikaanse Dollar(USD).

Verwacht men een daling van de AUD dan ga men een short positie aan, verwacht men een stijging van de AUD dan een long positie.

De afgelopen maanden is de Australisch Dollar bezig met een aanzienlijke stijging. Begin februari zagen wij nog 0.86 en nu zijn we op weg naar 0.94. Procentueel stijging is niet te vergelijken met aandelen, want de stijging is maar 9%. Valuta handel kenmerkt zich door de hoge hefboom, 1:100. Als voorbeeld 1 lot size(handelswaarde 100’000, terwijl je maar 1’000 E op je rekening hoeft te hebben staan) dan zou deze stijging ruim 5’500 euro hebben opgeleverd. In dit voorbeeld bij buiten beschouwing gelaten risico’s van margin call. Een mooi rendement in de afgelopen maanden.

Margin call

We gaan nu wat dieper in op margin call, de bank beschermt zichzelf en jou dat je niet meer kan verliezen dan op je rekening staat. Zoals in vorig voorbeeld, je zou een long positie gekocht hebben op 0.86, maar nu daalt de koers eerst naar 0.84 en dan pas omhoog naar 0.94 dan had je niet meegedaan met de rit omhoog. Rond de 0.8450 zou de bank de openstaande positie automatisch hebben verkocht, jouw saldo zal dan op dat moment ook bijna 0 bedragen. Instapmoment is key bij FX handel en daarnaast weten waar de belangrijkste steun en weerstand niveaus liggen.

Onze verwachting is dat de AUD een behoorlijke correctie staat te wachten, om de volgende redenen.

  1. China remt steeds groei af, bang voor oververhitting van economie, vraag naar commodities daalt, effect zal zichtbaar worden de komende maanden.
  2. Olieprijs in onze ogen te hoog, regio 70-75 USD is in onze ogen de verwachting.
  3. De rente verhogingen hebben al negatieve invloed over voortgang economie in Australië, het vertrouwen van producenten en consumenten neemt af.
  4. Correctie op algehele aandelenbeurzen de komende maanden.

Vier redenen om short posities op te nemen in AUD/USD.

Tip: short AUD/USD op 0.9350-0.94 en stoploss 0.96 en target is 0.88 in de komende maanden. Verlies = ong. 1500 E en WINST = ruim 4’000 E.

AUD-USD
AUD-USD

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Schrijver heeft al openstaande short posities  in AUD/USD rond 0.9350. De redactie heeft geen positie. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Byung Koo Mulder
www.mulderventure.com

Ook een mening over valuta’s? Spreek erover mee op ons FORUM, kom er snel een kijkje nemen. En, laat er uw visie ook achter wat ieder op prijs stelt. Inloggen op ons FORUM kan via deze link ….

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *